Razočarenje u prvaku Druge lige Zapad grupa I

Rudar osvojio naslov, Savez im nije ni tražio prijavu za licenciranje

Samir Mlaćo

Rudar iz Han Bile osvojio je naslov prvaka u Drugoj ligi Zapad I.

Rudar je pokazao da je najbolja momčad, no iz Saveza su objavili da će u doigravanju sa prvakom Druge lige Zapad II igrati NK Vitez, drugoplasirana momčad lige.

U Rudaru su razočarani, navode da su prekršena pravila.

"Nakon odluke takmičarske komisije od 21.05.2021.godine, dok liga još nije bila ni završena, mi se ne predajemo i idemo dalje u pravnu borbu..
Prije svega, obaveza NS FBiH je bila da traži prijavu od našeg kluba za licenciranje za Prvu ligu FBiH jer smo cijelu sezonu bili među 3 prvoplasirane ekipe.
Kao prvoplasirani i osvajači Druge lige FBiH - Zapad 1, zaslužujemo doigravanje sa ekipom NK “ Podgrmeč “ iz Sanskog Mosta kako bi dobili konačnog pobjednika Druge lige Zapad..
U odluci takmičarske komisije koja je u prilogu se jasno krše propozicije takmičenja, član 47, stav 2.
Zvanično smo uputili zahtjev NS FBiH, da se žrijeb za doigravanje odgodi dok se ne završi Druga liga Zapad ( podijeljena na Zapad 1 i Zapad 2 ), i da se nakon toga primjenjuju propozicije i pravilnici za ulazak u Prvu ligu", stoji u objavi FK Rudar Han Bila.

Nema sumnje da će objava izazvati dosta pažnje s obzirom da su brojni sportski radnici ukazivali na iste nepravilnosti.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Da li je NK Vitez u ovom slučaju povlaštena momčad, ostaje da se vidi.

Kako god, iz Saveza trebaju što prije reagovati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.