Željezničar u prijateljskoj utakmici bolji od Viteza
Foto: Armin Heric/fkz.ba

Slavili sa 4:1

Željezničar u prijateljskoj utakmici bolji od Viteza

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas su u prijateljskoj utakmici pobijedili ekipu Viteza sa 4:1.

Plavi su iskoristili priliku da odigraju prijateljsku utakmicu prije susreta 27. kola Premijer lige BiH kada će Plavi u nedjelju igrati protiv Olimpika.

Željezničara je danas na Grbavici ugostio ekipu Viteza i uspio je da slavi sa 4:1, a Blaž Slišković je dao šansu skoro svim igračima.

Nakon prvog poluvremena Plavi su vodili sa 2:0, a golove su postigli Petar Bojo i Mustafa Mujezinović.

Vitez je uspio da smanji na 2:1 početkom drugog poluvremena, a u listu strijelaca upisao se Baltić.

Ipak, ubrzo nakon toga Bojo drugim golom na meču pogađa za 3:1, dok je konačnih 4:1 postavio Hrelja.

Željezničar je počeo u sastavu: Muftić – Stevanović, Miletić, Kosorić, Šehić – Alispahić, Bojo, Bekrić, Gasal, Mujezinović – Lendrić.

U nastavku su uslijedile izmjene, Bender, Čeliković, Veselinović, Ikić, Milićević, Štilić u igru su ušli umjesto Muftića, Alispahića, Mujezinovića, Kosorića, Šehića i Bekrića. Do kraja je još igrao i Drina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slišković je sigurno iskoristio ovu priliku da vidi kakvim igračima raspolaže jer je tek prije sedam dana izabran za novog trenera Željezničara.

Plavi u nedjelju igraju na Grbavici protiv Olimpika, a meč počinje u 17 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

memara86
Očepilo!
6 5
Sarbit2019
Šta kaže Baka jeli se Koloseum promjenio pada li jos kuglica suprotno od onoga sto on odigra ? Jeli ovo nastavlja praksu Brke koji sjedi kao sportski direktor dok pomocni ne proda ? Šta je konacni cilj u ovih 7 kola ? Jeli bitno ucestvovati ili pobjediti.Sprema li se željkan za kup Šljiva u Gracanici 2021/2022 ? Abide reci nam de ?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi