Petrović junak NK Vitez, Iskra ponovo slavila

FK Vitez nadigrao NK Novi Travnik

Petrović junak NK Vitez, Iskra ponovo slavila

S. Mlaćo
U Drugoj ligi FBiH grupa Zapad I odigrani su susreti 14. kola.

Lider, nekadašnji premijerligaš, NK Vitez slavio je kao gost u Turbetu kod Vlašića 3:2.

Domaći su poveli golom Benjamina Otuzbira u devetoj minuti, no brzo Vitežani dolaze do potpunog preokreta. Najprije je pogodio Emir Baltić, a zatim Enis Lepir.

Nije se na tome stalo, meč je bio veoma otvoren pa u 28. minuti Abdel Rosić pogađa za 2:2.

Taj rezultat bio je na semaforu sve do 56. minute kada je mladi Saša Petrović pogodio za pobjedu svog tima.

Petrović nastupa i za juniore Viteza, a sada nastavio sa kvalitetnim partijama i pokazao da se radi o velikom potencijalu. Bio je to njegov već četvrti pogodak.

Oglasi

Bugojanska Iskra je slavila protiv Rudara iz Han Bile sa minimalnih 1:0, a junak Bugojanaca je bio Alen Jusufbašić koji je i u prošlom kolu postigao jedini pogodak u pobjedi protiv Kiseljaka.

Iskra je bez priprema startala u drugi dio sezone, pa je pomalo nevjerovatno da su Bugojanci u pet kola upisali tri pobjede, jedan meč izgubili za zelenim stolom zbog neodlaska u Vitez, a jedan bili slobodni.

U Busovači su snage odmjerili Busovača i Radnik Donji Vakuf (1:1). Strijelac za domaće bio je Edin Brkić, a za goste Senad Smajić.

FK Vitez je opravdao ulogu favorita protiv Novog Travnika. Bilo je 2:1. Za FK Vitez pogađali su Ammar Haskić i Faik Selman, a za goste rezervista Mirza Silajdžija.

Kada je tabela u pitanju, NK Vitez je lider sa 30 osvojenih bodova, dok Rudar iz Han Bile.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Na trećem mjestu je FK Vitez sa 25, dok Iskra ima 17.

Pobjednik ove grupe igrat će za baraž za doigravanje za Prvu ligu FBiH protiv pobjednika grupe Zapad II, vjerovatno Podgrmeča iz Sanskog Mosta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi