Ostaje li trener Barcelone?

Sve je trajalo samo pola sata: Završeni pregovori Laporte i Koemana

Edmir Škorić

Nizozemski trener Ronald Koeman u društvu svog predstavnika stigao je na sastanak sa rukovodstvom Barcelone.

Koeman je večeras stigao u klupske prostorije na Camp Nou stadionu gdje se sastao sa Joanom Laportom i Mateom Alemanyjem, a tema je bila sudbina nizozemskog stručnjaka u klubu nakon loše sezone.

Novinari su bili na zadatku, čekajući da se vrata otvore, da saznaju šta je odlučeno na kraju, a kada se to dogodilo, uočili su rukovanje Laporte i Koemana, srdačne pozdrave i svako je otišao svojim putem. Na kraju, nije postignut nikakav dogovor, pa će se razgovarati i u narednih nekoliko dana.

Nakon što su rano ispali iz Lige prvaka, ostali bez titule, osvojivši samo Kup kralja, u Barceloni su spremni na velike promjene tokom ljeta. Klub će napustiti 8-10 igrača, doći će nova imena, ali nije jasan status Koemana.

Koeman ima još godinu dana ugovora s Barcelonom i želi da zna da li mu Laporta vjeruje i je li spreman stati iza njega. U slučaju da nema potpunu podršku, Koeman je spreman postići dogovor o ranijem raskidu saradnje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Neki dobro upućeni katalonski novinari tvrde da su velike šanse da Koeman ostane trener i naredne sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.