Simeone nije mogao da vjeruje da Suarez dolazi u Atletico: "Pitao sam ih dali su normalni..."

Iskoristili Barceloninu veliki grešku

Simeone nije mogao da vjeruje da Suarez dolazi u Atletico: "Pitao sam ih dali su normalni..."

E. Čaušević

Nakon sedam godina čekanja Atletico Madrid ponovo je uspio osvojiti titulu prvaka Španije.

Atletico je u posljednjem kolu La Lige u gostima pobijedio Valladolid čime su došli do titule prvaka Španije prvi put nakon 2014. godine.

Jedan od najvažnijih igrača Atletica ove sezone bio je Luis Suarez koji je prošlog ljeta u madridski klub stigao iz Barcelone što je sigurno bio jedan od najvećih iznenađenja ljetnog prelaznog roka.

Katalonci su odlučili da se riješe Suareza i za siću su ga prodali direktnom rivalu za titulu. Urugvajac je odigrao sjajnu sezonu i osvetio se Barci jer je upravo on jedan od najzaslužniji za titulu Atletica.

Trener prvaka Španije, Diego Simeone, izjavio je da nije mogao da vjeruje kada su ga iz kluba nazvali i pitali da li želi da dovedu Suareza.

"Nazvali su me iz uprave i upitali me želim li Luisa Suáreza u ekipi. Zasmijao sam se i upitao ih jesu li normalni te sam im rekao da sam naprosto lud za njim i da ću ga odmah nazvati. Luisu sam poručio: 'Vidi, mi moramo pobjeđivati, a ti želiš pobjeđivati'. To je bilo to", kaže Simeone.

Osvrnuo se i na borbu za titulu koja je bila neizvijesna do samog kraja sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Prvi dio sezone je bio nevjerovatan. Znao sam da je gotovo nemoguće osvojiti 100 bodova. Drugi dio je bio zaista težak. Barcelona je u početku bila veoma loša, a onda su se značajno poboljšali, osim one utakmice s Granadom koju su naprosto morali pobijediti", rekao je Simeone i dodao.

"Real Madrid i Barcelona će morati proći kroz period tranzicije kojeg smo mi prošli prije nekoliko godina".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Zato su i uzeli titulu a farcelonci nek se puse a i Real
2 0
Salihović23
Period tranzicije prošli a doveli Sukia od 34 godine, zaista je bio presudan. S Moratom i Costom ne bi daleko dogurali...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi