Finale Kupa u Zenici

Uščuplić i Maksimović odredili početne postave

S. Mlaćo

Od 17 sati u Zenici se igra meč finala Kupa naše zemlje između Borca i Sarajeva.

Susret se igra u Trening centru NS BiH u Zenici, a treneri Marko Maksimović i Dženan Uščuplić su odredili početne postave:

FK Borac: Lakić, Uzelac, Ćosić, Dujaković, Vojnović, Brtan, Subić, Čavić, Vranješ, Meleg, Mehanović.

FK Sarajevo: Kovačević, Oremuš, Hebibović, Mešanović, Velkoski, Jukić, Đokanović, Dupovac, Fanimo, Adukor

Kapiten tima sa Koševa Krste Velkoski je jučer kratko najavio ovaj meč. Priznaje fudbaler Bordo tima da atmosfera nije sjajna, ali da će on i saigrači učiniti sve da osvoje trofej.

"Naravno da atmosfera nije sjajna nakon izgubljene titule. Sutra imamo mogućnost da popravimo stvari na neki način, da odigramo najbolje što možemo i osvojimo Kup", rekao je Velkoski.

Trener Borca Marko Maksimović će u ovom meču biti lišen usluga trojice veoma važnih igrača.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Imamo povrijeđenog Bojana Pavlovića, Donalda Molsa i Almedina Ziljkića, koji definitivno sutra neće moći da nastupe u Zenici. Ali, opet, cijena je takva kakva je, ne žalimo. Uvjeren sam da će ovi igrači koji budu u 'rosteru' izvući posljednji atom snage da stignemo do nečeg, što nikad nije urađeno u Historiji Borca", rekao je Maksimović i dodao je:

"Nemam informaciju u kakvom će stanju doći u Zenicu, ali Sarajevo je Sarajevo. Siguran sam da će doći sa najboljim što imaju. Ne očekujem neku lepšavu igru, već tvrdu i neizvjesnu utakmicu, a nadam se i srećnom kraju po nas", istakao je Maksimović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.