Nakon incidenta u finalu Kupa Srbije

Srbijanski mediji iskopali fotografiju kako bivši trener Željezničara pokazuje međunožje

Admin Čaušević

Crvena zvezda je u finalu Kupa Srbije poslije penala pobijedila Partizan. Susret je obilježio incident na kraju utakmice. 

Marko Gobeljić je učinio neprimjeren potez tako što je skinuo šorc i okrenuo se prema Vladimiru Stojkoviću aludirajući na izjave golmana Partizana da ga "mogu silovati ako izgube Kupe".

O Gobeljiću se praktično piše cijeli dan kod naših istočnih komšija. Mnogi osuđuju potez fudbalera Crveno-belih, a čeka se i odluka Saveza o mogućoj kazni.

Pojedini mediji su se zarovili u prošlost i iskopali su fotografiju Vlade Čapljića, bivšeg fudbalera i trenera FK Željezničar.

Čapljić je igrao i za Partizan tokom igračkih dana, a 1986. godine na utakmici protiv Vardara je pokazao međunožje što nije promaklo fotografu.

Čapljić je izvadio mesvoju muškost, usmjerio se prema igraču Vardara Toniju Savevskom i smijao mu se u lice što se odlično vidi na fotografijama.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Bilo bi preteško reći: ovo je slika i prilika našeg fudbala. Ali, ilustracija jednog jadnog stanja jeste. Vlado Čapljić svoju britkost pokazivao je od prvih koraka, međutim, to kao da mu nije bilo dosta – želio je predstaviti i svoju muškost. Scene su snimljene na utakmici između Partizana i Vardara u Beogradu, a spretni fotoreporter Dušan Vranić pokazao je izuzetan smisao za snimanje detalja, minijatura …

"Bili smo u dilemi: pokazati ili ne ove fotografije, objavljene u beogradskom NIN-u? Odlučili smo se za javnost rada, pogotovo jer u našim fudbalskim zavrzlamama tako retko imamo neki čvrsti (hm, za ovaj slučaj neprimerena reč) dokaz u ruci", pisalo je u članku kojeg je objavio zagrebački spotski sedmičnik Sprint.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.