Damir Sadiković pozvan u reprezentaciju BiH

Veznjak Cracovije

Damir Sadiković pozvan u reprezentaciju BiH

M. Šljivak

Damir Sadiković novi je član reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Selektor Zmajeva Ivaylo Petev uputio je poziv veznom fudbaleru poljske Cracovije i on će imati priliku da debituje za nacionalni tim u duelima protiv Crne Gore i Danske.

Sadiković je u prošlosti nastupao za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju ima 10 odigranih susreta.

Također, nastupao je i za ostale omladinske selekcije naše zemlje, a sada će imati šansu da pokaže šta zna i u A selekciji.

Damir Sadiković je fudbalsko ime stekao u ekipi Željezničara za koji je igrao u nekoliko navrata.

Pored plavih sa Grbavice igrao je još za Krško u Slovenji, Mladost Doboj Kakanj, a član poljske Cracovije je od oktobra prošle godine.

Oglasi

Za ovaj tim je u protekloj sezoni odigrao 25 utakmica i ostvario je jednu asistenciju.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine 2. juna na Grbavici igra prijateljski meč protiv Crne Gore, a četiri dana kasnije gostuje Danskoj.

Spisak reprezentacije BiH za naredne utakmice:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Ajdin Nukić, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić.

Vezni: Damir Sadiković, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić, Vladan Danilović.

Napad: Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

unioni
Odlican momak od kontrole lopte i smirenosti pa do guranja akcija prema naprijed ovi sto pricaju sigurno ih je dado je*avo po pl dok je igrao
15 6
fukaraslana
Nalic , Sadikovic , Ziljkic , Piric , Besirovic , Cipetic , Dokanovic sve igraci trece klase koji jedva da mogu igrati u premijer ligi BiH . Samo da dozvole ulazak navijaca da gledaju reprezentaciju bice SVASTA na stadionu
7 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi