Konate potpisao

Liverpool predstavio prvo pojačanje za novu sezonu · Zvanično

Edmir Škorić

Ibrahima Konate i zvanično je novi nogometaš Liverpoola.

Engleski klub objavio je putem zvanične stranice da je postignut dogovor s Leipzigom oko transfera 22-godišnjeg stopera, koji je dogovorio dugoročnu saradnju s Redsima, počevši od 1. jula ove godine.

"Stvarno sam sretan što se pridružujem tako velikom klubu poput Liverpoola. Ovo je zaista uzbudljiv trenutak za mene i moju porodicu i jako se radujem što ću upoznati svoje nove saigrače i što me čeka jedno novo poglavlje u karijeri", izjavio je Konate, pa je uz to dodao:

"Trenutno mi je fokus na EP do 21 godine s Francuskoj, a nakon toga dolazim u jednu od najboljih svjetskih ekipa i to mi daje poseban osjećaj. Mnogo godina naporno sam radio da bih došao do ove tačke, ali želim svima da se zahvalim u Leipzigu, svima s kojima sam tamo radio - igračima, osoblju, trenerima i navijačima".

Konate će se na Anfield preseliti nakon četiri sezone u Bundesligi s Leipzigom, gdje je upisao 95 nastupa i postigao četiri gola. Također je s njemačkim klubom ostvario osam nastupa u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Broj njegovog dresa u Liverpoolu bit će potvrđen u dogledno vrijeme.

Liverpool je prošle sezone imao velikih problema u odbrani zbog povrijeđenih igrača. Sada će taj problem uveliko biti riješen, a očekuje se da se oporavi i Virgil van Dijk ida do početka nove sezone bude potpuno spreman. Tu je i dalje Joe Gomez, dok je Ozan Kabak pušten u Schalke jer Liverpool nije želio da otkupi njegov ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.