Georginio Wijnaldum novi igrač Barcelone
Foto - EPA

Nizozemac na Camp Nouu

Georginio Wijnaldum novi igrač Barcelone

Midhat Šljivak

Nizozemski fudbaler Georginio Wijnaldum (30) postat će novi igrač Barcelone.

Iskusni veznjak postigao je dogovor sa katalonskim klubom oko ugovora i u narednim danima će njegov dolazak na Camp Nou postati služben.

Wijnaldum će sa Barcelonom potpisati trogodišnji ugovor, a u klub dolazi kao slobodan igrač iz Liverpoola.

Ovu vijest je donio poznati stručnjak za transfere Fabrizio Romano koji navodi da je sve već završeno i da se samo čeka službena potvrda.

[twitter]https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1397488431446511620[/twitter]

Georginio Wijnaldum je prethodnih pet godina proveo u Liverpoolu, gdje je uspio da osvoji velike trofeje Premier lige i Lige prvaka.

Oglasi

Za Redse je nastupio ukupno 236 puta i postigao je 22 gola, a prethodno je igrao za Newcastle, PSV Eindhoven i Feyenoorda.

Nizozemski fudbaler tako će postati jedno u nizu novih imena koja će ovog ljeta stići na Camp Nou.

Barcelona je ranije potvrdila dogovor sa defanzivcem Manchester Cityja Ericom Garcije, a iz redova engleskog prvaka dolazi i legendarni Sergio Aguero.

Pored Wijnalduma dres katalonskog velikana trebao bi obući još jedan reprezentativac Nizozemske. Dogovor o transferu postignut je i sa Memphisom Depayjom i Barcelona će pred Euro dobiti četiri nova fudbalera u svlačionici.

Katalonski mediji: Ronald Koeman ostaje trener Barcelone!

Ronald Koeman ostat će trener Barcelone, javljaju katalonski mediji.

Nakon jučerašnjeg sastanak sa rukovodstvom tima predvođenim predsjednikom Joanom Laportom, čelnici tima sa Camp Noua odlučili su da nastave saradnju sa Koemanom.

Katalonski Sport donio je danas informaciju kako je rukovodstvo izglasalo povjerenje nizozemskom stručnjaku koji će tako Barcelonu povesti i u novu sezonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koeman je Barcu vodio u 54 utakmice, dobio ih je 34, devet puta je njegov tim igrao neriješeno i doživio je 11 poraza.

Sa Barcelonom je ovaj 58-godišnji trener osvojio Kup Kralja, La Ligu su završili kao treći i ispali su od PSG-a u osmini finala Lige prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uber_i
Kako je dobar igrac neznam bih li imo mjestai u Igmanu
1 6
Kenotala
Serif Konjevic zadovoljno trlja dlanove, novi nastup u najavi.
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi