Slavili sa 2:1

Pirova pobjeda Plemića u Banovićima: Zrinjski u posljednjem kolu ostao bez Evrope!

Endin Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog pobijedili su danas u gostima ekipu Tuzla Cityja sa 2:1, ali Plemići nisu uspjeli da se plasiraju u Evropu jer su pobjede u ovom kolu upisali Velež i Široki Brijeg.

Zrinjski je danas u Banoviće stigao po tri boda, te su se Plemići nadali kiksu Veleža ili Širokog Brijega kako bi se plasirali u Evropu.

Plemići su dosta bolje otvorili meč i zaprijetili su u 11. minuti kada je Magdić pokušao, ali Tuzla City se uspio odbraniti.

Međutim, samo sedam minuta kasnije Zrinjski je poveo sa 1:0. Juranović je izveo korner, a u kaznenom prostoru Tuzla Cityja najbolje se snašao Nemanja Bilbija koji pogađa glavom za 1:0.

U nastavku meča gledali smo nešto mirniju utakmicu. Zrinjski je čuvao prednost, dok igrači Tuzla Cityja nikako nisu uspjeli da dođu do svoje igre i zaprijete golu Plemića.

I kada se očekivao kraj prvog dijela Zrinjski je poveo sa 2:0. Sudija je svirao penal nakon što je oboren Juranović, a svoj drugi gol na utakmici zabija Bilbija.

U drugom poluvremenu u Banovićima smo gledali pravu uspavanku. Prvu šansu vidjeli smo u 66. minuti kada je Enin pokušao, ali je Fejzić uspio da odbrani njegov udarac.

Igrači Zrinjskog imali su prednost i osluškivali su rezultate iz Doboja kod Kaknja i Bijeljine. Trebalo im je da remiziraju ili Velež ili Široki Brijeg da se plasiraju u Evropu, ali se to nije desilo.

Velež i Široki su upisali pobjede i izborili plasman u Evropu, dok je Zrinjski u ovoj borbi bio najveći gubitnik i Plemiće naredne sezone nećemo gledati u evropskim takmičenjima.

Treba dodati da je Tuzla City u samom finišu utakmice uspio da smanji rezultat, a pogodak za konačnih 1:2 postigao je Mišić iz penala.

Premijer liga, 33. kolo:

Tuzla City - Zrinjski 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Fejzić, Barišić, Morris, Đerić, Mehidić, Karjašević, Mešinović, Džafić, Mišić, Doffo, Ubiparip.

Zrinjski: Varvodić, Jakovljević, Magdić, Ćorluka, Bekić, Pušić, Zlomislić, Bašić, Todorović, Juranović, Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.