"Vjerujem da će Radnik i Mladost gledati sebe i odigrati sutra 100% protiv Širokog Brijega i Veleža"

Sergej Jakirović pred posljednje kolo Premijer lige

"Vjerujem da će Radnik i Mladost gledati sebe i odigrati sutra 100% protiv Širokog Brijega i Veleža"

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog sutra igraju u gostima protiv Tuzla Cityja meč 33. kola Premijer lige BiH.

Svi mečevi posljednjeg kola Premijer lige BiH igraju se sutra od 17 sati, a u centru pažnje ostala je još samo borba za preostala mjesta koja vode u Ligu prvaka.

U borbi za Evropu ostali su još Velež, Zrinjski i Široki Brijeg i bit će sigurno zanimljivo vidjeti ko će na kraju imati više razloga za slavlje.

Ekipa Zrinjskog u posljednjem kolu ove sezone igra u gostima protiv Tuzla Cityja i jasno je da izabranike Sergeja Jakirovića očekuje itekako težak posao.

Trener Plemića otkrio je svoja očekivanja pred sutrašnji meč koji će se igrati u Banovićima.

"Sigurno da nas čeka teška utakmica s ekipom koja nas je pobijedila u Mostaru i koja ima samo dva poraza ovo proljeće. Znamo šta je ulog, mi moramo ići na pobjedu od prve sekunde uz poštovanje prema Tuzla Cityju, ali ako mislimo gajiti zadnje nade za Evropu moramo pobijediti i osluškivati s drugih terena rezultat. Volio bih da se mi oprostimo s pobjedom, možda je šteta što se prvenstvo završava jer smo podigli formu, ali nema veze. Kako god da ovo završi vjerujem da će iduća sezona biti još bolja", rekao je trener Zrinjskog i osvrnuo se na stanje u ekipi.

Oglasi

"Stanje u ekipi je dobro. Svi su na raspolaganju osim Govedarice koji ima problema, a ostali su svi zdravi i nemamo kartoniranih. Ma nije, ne možeš igrati u Zrinjskom ako se ne možeš nositi s pritiskom. Uvijek se očekuje pobjede i tu nema problema. Ja ću čak uživati zato što je sport tako plemenit i treba uživati u svakom trenutku".

Od koga prijeti najveća opasnost u ekipi Tuzla Cityja?

"Naravno da ima opasnih igrača. Od Mišića u sredini terena, Doffa, Badjija, Ubiparipa... Fizički su dobri mogu da trče i sigurno su dobro vođeni s Husrefom Musemićem koji je trofejni trener i vidi se njegova ruka. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica".

Zrinjski ovisi od rezultata u mečevima Radnik - Široki Brijeg i Mladost - Velež, a Jakirović vjeruje da će Radnik i Mladost sigurno ići na to da odigraju što bolju utakmicu i budu profesionalni do samog kraja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bez obzira na motivaciju izjavljivao sam ranije da treba uzeti za primjer zadnje kolo u HNL-u gdje Slaven Belupu i Osjeku ništa takmičarski to nije značilo i odigrali su pošteno i na kraju je ispalo da je Slaven izbacio Varaždin iz lige. Odigrali su za sebe profesionalno kako i treba i nadam se da će i ovdje biti tako. Ja volim reći da je život dug i lopta ti nekada zna vratiti i pozitivno i negativno. Vjerujem da će Mladost i Radnik gledati sebe, ima i iduća sezona. Nadam se da će odigrati 100% i ako izgube nije problem. Ne sumnjam u to, ja sam pozitivan i vjerujem da svako igra tu za sebe", zaključio je Jakirović.

Velež je trenutno treći sa 58 bodova i dovoljan im je bod za plasman u Evropu, dok Zrinjski i Široki Brijeg imaju po 56 bodova.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Adi1
Mozes samo sanjatii, Velezzzz !!!
8 2
E.Car
Preostala mjesta za Ligu prvaka?!?!?! Nisam znao da su nam proširili broj učesnika u takmičenju za Ligu prvaka!!! Moj novinaru....
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi