Spušta se zavjesa na uzbudljivu sezonu: Veležu dovoljan i bod, Zrinjskom treba malo čudo

Ko će u Evropu?

Spušta se zavjesa na uzbudljivu sezonu: Veležu dovoljan i bod, Zrinjskom treba malo čudo

E. Škorić

U nedjelju (danas) od 17 sati odigrat će se sve utakmice posljednjeg, 33. kola Premijer lige BiH u sezoni 2020/21.

Dakle, spušta se zavjesa na još jednu premijerligašku sezonu, koja je od početka do kraja obilovala uzbudljivim situacijama. Dramatično kao malo kada prije, ali sve se manje - više završilo kolo prije kraja.

Borac je postao novi prvak, iskoristivši tromnost Sarajeva u nastavku sezone, iako je bordo tim imao devet bodova prednosti nad prvim pratiocem i čak 13 nad Borcem. Iz lige je ispao Radnik, koji se ipak nada da će Mladost ostati bez licence i da će na taj način zadržati premijerligaški status, a Olimpik je još ranije istupio iz lige.

Poznato je da će uz Borac Sarajevo našu zemlju predstavljati u Evropi kao drugoplasirani tim i osvajač Kupa BiH. Ostala su još dva upražnjena mjesta za plasman u Evropu.

Najbliže tome je FK Velež. Nakon pobjede nad Slobodom u prošlom kolu, Rođenima nedostaje samo bod u Kaknju protiv Mladosti da matematički obezbijede učešće na eurosceni. Iako je Široki Brijeg iza Zrinjskog trenutno na tabeli, ova dva tima imaju isto bodova, ali Široki ima bolji međusobni skor i u ovom trenutku prednost.

Dakle, ukoliko oba tima zabilježe pobjede, Široki bi u tom slučaju išao u Evropu. Široki Brijeg gostuje u Bijeljini otpisanom Radniku, a Zrinjski ekipi Tuzle City, koja takođe nema nikakav imperativ u ovom duelu.

Oglasi

Uglavnom, nama ostaje danas da čekamo razvoj situacije na tri terena kako bismo dobili još dva putnika u Evropu.

Željezničar najzad želi pobjedu, a na Grbavici dočekuje Krupu koja je kolo ranije osigurala ostanak u eliti. Bez ikakvih imperativa igrat će se i duel Slobode i Borca na Tušnju. U tom bi duelu mogli vidjeti dosta mladih igrača, rezultat je ionako sada u drugom planu.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović svjestan je da je njegov tim u teškoj situaciji, ali nada se ipak da će ili Mladost ili Radnik pomoći njegovoj ekipi.

"Bez obzira na motivaciju izjavljivao sam ranije da treba uzeti za primjer zadnje kolo u HNL-u gdje Slaven Belupu i Osjeku ništa takmičarski to nije značilo i odigrali su pošteno i na kraju je ispalo da je Slaven izbacio Varaždin iz lige. Odigrali su za sebe profesionalno kako i treba i nadam se da će i ovdje biti tako. Ja volim reći da je život dug i lopta ti nekada zna vratiti i pozitivno i negativno. Vjerujem da će Mladost i Radnik gledati sebe, ima i iduća sezona. Nadam se da će odigrati 100% i ako izgube nije problem. Ne sumnjam u to, ja sam pozitivan i vjerujem da svako igra tu za sebe", zaključio je Jakirović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I trener Mladosti Nemanja Miljanović nagovijestio je da neće biti "popuštanja" i da će njegovi igrači odigrati najbolje što mogu protiv Veleža.

"Što se tiče nas, sezonu ćemo završiti na jedan pošten način. Izaći ćemo na teren i pokušati osvojiti tri boda ili barem bod. Želimo na taj način završiti sezonu", istakao je Miljanović.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1596132192
Iskreno, kao navijač Želje, Velež je najvise zaslužio u Europu, sta je Fedja uradio na klupi Mostaraca, na kraju treba i malo da slavi ?1921?
12 0
BordoBijeli
Tuzla-Zrinjski X,Radnik-Siroki 2,Mladost-Velez 2,Zeljo Krupa X2
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi