Veznjak i Rođeni se razilaze

Seid Behram napušta FK Velež

Haris Zilić

Samo dan nakon historijskog plasmana u europska natjecanja, nakon čak 33 godine čekanja, u FK Velež ne sjede skrštenih ruku. 

Rođeni su danas počeli sa sklapanjem igračkog kadra za narednu sezonu, a prvi koji je napustio tim Rođenih je 22-godišnji vezni nogometaš Seid Behram.

Behram je u proteklim sezonama imao mnogo pehova s ozljedama, no može ga radovati činjenica da se uspio oporaviti nakon jedne od najgorih sportskih ozljeda, puknuća prednjeg križnog ligamenta.

Također, ovaj nogometaš je u pretposljednjem kolu Premijer lige kada je Velež slavio protiv Slobode svojim pogotkom ovjerio pobjedu koja je Rođenim širom odškrinula vrata europskog natjecanja.

U sezoni 2018./19. bio je jedan od najznačajnijih nogometaša u sastavu Ibre Rahimića koji je izborio povratak u Premijer ligu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo, u mlađim uzrasnim kategorijama Behram je nastupao za engleske klubove Everton i Reading, dok je bio i članom novog francuskog prvaka Lillea.

Gdje će ovaj vezni nogometaš nastaviti svoju karijeru još uvijek nije poznato no SportSport.ba saznaje kako ponuda za ovog mladog igrača ne nedostaje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.