Gori nebo iznad Mostara: Sa Musale stižu veličanstvene slike, navijači Veleža dočekali svoje heroje
FOTO: A. Čaušević

Veliko slavlje na obalama Neretve

Gori nebo iznad Mostara: Sa Musale stižu veličanstvene slike, navijači Veleža dočekali svoje heroje

H. Zilić

Mostar je večeras epicentar Bosne i Hercegovine.

Navijači Veleža slave prvi poslijeratni plasman svog kluba u evropska takmičenja.

Izabranici Feđe Dudića sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine okončali su na trećem mjestu i izborili nastup u UEFA konferencijskoj ligi.

Igrači i stručni štab dočekani su na sjajan način na stadionu Rođeni, uz pjesmu, baklje, vatromet, ovacije nagrađen je plasman u Evropu, a onda se slavlje nastavilo ulicama Mostara, sve do Musale, gdje je je zakazano glavno slavlje.

Sa Musale nam stižu veličanstveni prizori. Sve generacije su večeras na ulicama Mostara i slave veliki rezultat Veleža, koji se čekao tri decenije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po dolasku na Musalu, navijačima se obratio predsjednik FK Velež, gospodin Šemsudin Hasić, koji je se zahvalio svima na podršci, a nakon gromoglasnog aplauza navijači su skandirali Feđi Dudiću poznatu parolu "naš je Duda Alex Ferguson".

Slavlje u Mostaru će se nastaviti do zore.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Kakvi glupani da li je ovo realno da slave trece mjesto kao titulu?
7 53
Sierra_Leone1946
Ovo je ljudima trebalo...SVAKA ČAST ROĐENI
30 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi