Sarajevo na jesen, Velež na proljeće

Igrat će u Konferencijskoj ligi

Sarajevo na jesen, Velež na proljeće

A. Čaušević

Susretima 33. kola stavljena je zavjesa na još jednu sezonu Premijer lige. 

Plasman u Evropu su izborili Borac, Sarajevo, Velež i Široki. Banjalučani će kao prvaci u pretkolo Lige prvaka, a preostala tri tima idu u prvo pretkolo Konferencijske lige.

Interesantno da su dva tima uspjeli po jednu polusezonu završe bez poraza. Jesenas je to bilo Sarajevo, a ovog proljeća je isto za nogom pošlo igračima Veleža.

Bordo momci su bili ubjedljivo najbolja ekipa prvog dijela sezone, a njihov niz bez poraza je trajao 20 utakmica. Poraženi su u 21. kolu od Zrinjskog i to na domaćem terenu.

I niz Veleža je stao na 20 utakmica i to što se sezona završila. Obzirom na igru i formu teško da bi Rođeni bili poraženi i eventualnim dodatnim utakmicama.

Dok u Sarajevu nisu uspjeli nastaviti u istom ritmu na proljeće, u Veležu su prezadovoljni jer im je niz nepobijedivosti donio toliko željeni izlazak na Euroscenu.

Oglasi

Rođeni u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu neće biti nositelji, ali sigurno postoje ekipe s kojim se mostarski tim može ravnopravno takmičiti.

Mogući rivali prema trenutnom stanju su: Maribor, Fehervar, Dundalk, Suduva, TNS, Spartak Trnava, Domžale, Ki, KuPS, Hafnafjordur, Sutjeska, Santa Colona, Partizani, Laci, Europa, Liepaja, Hibernians, Levadia, Drita, La Fiorita, Stjarnan, Puskas Akademia, Slask, Shkupi, Petrocub, Runavik, Coleraine, Tre Penne, Žilina, Bala Town.

Mostarci će gledati da ih kuglice ne pošalju u Sloveniju, Slovačku i Mađarsku, dok su ostali rivali relano ekipe protiv kojih Velež može igrati. Tu su i neke ekipe iz San Marina, Gibraltara, Andore.

S druge strane, Sarajevo će s koeficijentom 6.250 imati povlašten status u prvom pretkolu i za očekivati je da Bordo tim preskoći prvu prepreku na eurosceni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Beridablik, St. Joseph, Ortei, Urartu, Kauno, Rigas, Inter Turku, Sileks, Racing, Swift, Bohemians, Sligo, Struga, Sfintul, Birkirkara, Vlameria, Ararat, Vilaznia, Batumi, Honka, Dila, Gagra, Sant Julia, Lapi, Mons Calpe, Paide, Dečić, Podgorica, Newtown su mogući rivali Bordo tima.

Žrijeb Konferencijske lige je 15. juna. Prvi susreti se igraju 8. jula, a revanš mečevi su na programu sedam dana kasnije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli1946
A gdje je meljkan?
3 0
BordoBijeli
Sarajevo prekucalo ligu u prvoj polusezoni,Velez u drugoj.Po meni ako nismo mi onda je Velez zasluzio titulu,ali djaba.Nije do njih,nije do nikoga od nas...Svi bi mi volili da je ova sezona regularna bila
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi