Nisu svi bili "zvezdaši"

Dejan Savićević otkrio da je kao klinac navijao za klub iz BiH

Edmir Škorić

Proslavljeni crnogorski nogometaš,danas predsjednik Crnogorskog nogometnog saveza, Dejan Savićević, otkrio je u intervjuu za srbijanski Telegraf kako je kao dijete navijao za Velež iz Mostara.

Savićević priznaje da nije bio navijač Zvezde kao većina i da je uz podgoričku Budućnost volio Velež.

"Nisam bio navijač Zvezde, kada bih vam rekao za koga sam navijao kao klinac, možda bi vam bilo i smiješno. Za Velež iz Mostara, eto. Naravno i Budućnost. Svi su kao djeca navijali kako Zvezda bude prva, navijaju za Zvezdu, kako bude Partizan, za Partizan, znaš kakva su djeca. A ja sam volio trio Bajević - Marić - Vladić, BMV. Ne znam zbog čega, ali volio sam taj klub. I baš kad smo igrali 1991. kada je Velež ispadao, u Mostaru smo ih pobijedili 3:0 sa Zvezdom, i bilo mi je žao što ih baš ja sa mojim golom i mojom igrom izbacujem iz lige. Ali od svih ostalih klubova iz velike četvorke, Zvezda mi je bila najbliža", kazao je legendarni Savićević u razgovoru za Telegraf.

Savićevć je osvojio Ligu prvaka sa Crvenom zvezdom, nakon čega je prešao u Milan, a u Beograd se vraća 1999. godine. Karijeru je završio kao igrač Rapida 2001. godine.

Njegova izjava o Veležu dolazi dan nakon što je mostarski klub izborio plasman u Evropu, prvi nakon 33 godine pauze.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.