Golman napušta Mostar

Vedran Kjosevski i FK Velež dogovorili raskid saradnje · Saznajemo

M. Šljivak

Vedran Kjosevski neće nositi dres FK Velež u narednoj sezoni.

Kako saznaje SportSport.ba, 26-godišnji čuvar mreže zatražio je odlazak iz mostarskog kluba, a rukovodstvo Veleža mu je odlučilo izaći u susret.

Sa Kjosevskim je tako dogovoren sporazumni raskid saradnje i on će potražiti novi klub.

Vedran Kjosevski je u redove mostarskih Rođenih stigao u jesen prošle godine. Došao je kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Željezničarom.

Međutim, kod Feđe Dudića nije se nametnuo. Bio je uglavnom rezerva Adnanu Bobiću i Slaviši Bogdanoviću, pa nije čudo što je zatražio raskid saradnje.

Kjosevski je ove sezone za Velež branio u četiri utakmice. Sva četiri meča je branio u Premijer ligi, primio je tri gola i dva puta je sačuvao mrežu netaknutom.

Vedran Kjosevski FK Velež Pozicija: GK

Statistika

4 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Podsjetimo, prije Veleža Kjosevski je kompletnu karijeru proveo u redovima sarajevskog Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je protekle sezone igrao zaista fenomenalno u Premijer ligi BiH i pod vodstvom sjajnog Feđe Dudića izboren je plasman u Evropu nakon više od tri decenije.

Sezonu su mostarski Rođeni završili kao trećeplasirani tim prvenstva Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.