Dejan Savićević otkrio da je kao klinac navijao za klub iz BiH

Nisu svi bili "zvezdaši"

Dejan Savićević otkrio da je kao klinac navijao za klub iz BiH

E. Škorić

Proslavljeni crnogorski nogometaš,danas predsjednik Crnogorskog nogometnog saveza, Dejan Savićević, otkrio je u intervjuu za srbijanski Telegraf kako je kao dijete navijao za Velež iz Mostara.

Savićević priznaje da nije bio navijač Zvezde kao većina i da je uz podgoričku Budućnost volio Velež.

"Nisam bio navijač Zvezde, kada bih vam rekao za koga sam navijao kao klinac, možda bi vam bilo i smiješno. Za Velež iz Mostara, eto. Naravno i Budućnost. Svi su kao djeca navijali kako Zvezda bude prva, navijaju za Zvezdu, kako bude Partizan, za Partizan, znaš kakva su djeca. A ja sam volio trio Bajević - Marić - Vladić, BMV. Ne znam zbog čega, ali volio sam taj klub. I baš kad smo igrali 1991. kada je Velež ispadao, u Mostaru smo ih pobijedili 3:0 sa Zvezdom, i bilo mi je žao što ih baš ja sa mojim golom i mojom igrom izbacujem iz lige. Ali od svih ostalih klubova iz velike četvorke, Zvezda mi je bila najbliža", kazao je legendarni Savićević u razgovoru za Telegraf.

Savićevć je osvojio Ligu prvaka sa Crvenom zvezdom, nakon čega je prešao u Milan, a u Beograd se vraća 1999. godine. Karijeru je završio kao igrač Rapida 2001. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegova izjava o Veležu dolazi dan nakon što je mostarski klub izborio plasman u Evropu, prvi nakon 33 godine pauze.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Jesi čuo za ZRINJSKI?HA,HA,HA
24 5
xeRed
Pa za koga ćeš drugog moj Dejo nego za Velež?
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi