Liga 6

Igokea rutinski sa Sparsima, Borac u drami srušio Čelik

S. Grebović

U terminu od 19 sati odigrane su tri utakmice devetog kola košarkaške lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine.

U derbiju kola košarkaši Igokee su na svom parketu bez većih problema bili bolji od sarajevskih Sparsa rezultatom 95:76 (23:20; 27:10; 18:25; 27:21) i na taj način su zadržali maksimalan učinak nakon devet odigranih kola.

Kakva takva drama viđena je jedino u prvoj dionici koju su domaći riješili u svoju korist sa samo tri razlike, da bi u nastavku Bajićev tim uspio rezultatski da se odlijepi i sačuva vodstvo do kraja.

Najjefikasniji igrač u pobjedničkoj ekipi bio je Kondić sa 22 poena, dok je na drugoj stari sjajan bio Ilić sa 20 ubačaja.

U drugoj utakmici večeri komšijski derbi odigrali su Leotar i Široki, a na kraju je slavio tim iz Trebinja rezultatom 94:86 (32:23; 12:25; 29:15; 21:23). Timu sa Pecare nije pomogla ni sjajna partija Amerikanca Aarona Thomasa Nichaela koji je ubacio 29 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ipak najveća drama viđena je u Banja Luci u dvorani Borik gdje je Borac sa 68:65 savladao zenički Čelik.

Nikola Tanasković je Borac vodio do pobjede sa 17 poena, dok je Božović u Čeliku bio najefikasniji pojedinac susreta sa 22 koša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.