Borac bolji od Sparsa, nevjerovatne partije Tanaskovića i Kamenjaša

Košarkaško prvenstvo BiH, Liga 6

Borac bolji od Sparsa, nevjerovatne partije Tanaskovića i Kamenjaša

H. Zilić

Borac je u okviru košarkaške Lige 6 prvenstva Bosne i Hercegovine savladao Sparse sa 94:86.

Banjalučani su od početka meča bili bolji rival, a gosti su jedino znake života dali u trećoj četvrtini koji su dobili sa 20:26, ostali period igre pripao je Borcu.

Nevjerovatnu partiju u pobjedničkoj ekipi pružio je Tanasković sa 30 poena i devet skokova, Knežević je ubacio 15 poena uz devet asistencija.

U timu Sparsa, Kemanjaš je imao sjajnu rolu i dobule-double učinak od 24 poena i 14 skokova, Gegić je ubacio 16 poena, a Klavžar je meč okončao sa 15 poena i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Borac u sedam odigrnaih mečeva ima omjer 5-2, a na istom omjeru su i Sparsi i ove dvije ekipe su uz Igokeu obezbijedile plasman u play off za prvaka tri kola prije kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi