Foto - EPA

Jasan stav trenera Juventusa

Allegri vjeruje da Ronaldo 'koči' razvoj ekipe i ne želi ga u timu

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo mogao bi napustiti Juventus u ljetnom prijelaznom roku.

Novi trener Stare dame Massimiliano Allegri navodno nema namjeru da zadrži Cristiana u svom timu i spreman je da ga se odrekne.

Corriere Torino tvrdi da Allegri smatra da Cristiano 'koči' razvoj ekipe. Zbog toga je donio odluku da je Portugalac na prodaju u ovom prijelaznom roku.

Nema previše ekipa koje bi Ronaldu ponudile ugovor kakav ima u Juventusu. 31 milion eura godišnje je cifra koja odbija mnoge, ali navodno PSG i Manchester United ispituju mogućnost dovođenja Ronalda.

Legendarni Portugalac protekle sezone je bio najbolji strijelac Serije A, no dosta je bilo utakmica u kojima nije blistao na terenu.

Ronaldo je član Juventusa postao 2018. godine, a u prethodne tri sezone odigrao je 133 utakmice za Bianconere i zabio je 101 pogodak.

Ronaldo govorio o sezoni u Juventusu: Ostvario sam cilj!

Cristiano Ronaldo je zadovoljan sezonom u Juventusu.

Potvrdio je to u obraćanju navijačima torinskog kluba nakon završene sezone u kojoj je Juve osvojio Superkup i Kup.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Život i karijera svakog vrhunskog igrača sačinjeni su od uspona i padova. Godinu za godinom borimo se sa fantastičnim ekipa, izvrsnim igračima i ambicioznim ciljevima, pa uvijek moramo davati maksimum kako bismo se zadržali na razini izvrsnosti", napisao je Ronaldo i nastavio je:

"Trofeji Kupa i Superkupa i za najboljeg strijelca Serie A me ispunjavaju srećom, posebice zbog teškoća koje ih prate u zemlji u kojoj nije lako pobjeđivati. Sa tim sam uspjesima ostvario cilj koji sam si zadao prvog dana po dolasku u Italiju: da osvojim prvenstvo, Kup i Superkup, ali i da budem najbolji igrač i najbolji strijelac u ovoj fubalskoj zemlji punoj sjajnih igrača, velikih klubova i sa svojom fudbalskom kulturom", napisao je Ronaldo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.