Pogledajte kako će izgledati

Nema Ramosa i Ronalda, ali ima iznenađenja: Real s kojim Ancelotti opet želi na krov Evrope

Admin Čaušević

"Hvala na povjerenu. Ogromna je čast vratiti se i braniti ovaj grb. Radit ćemo puni entuzijazma i s posvetom da ovaj klub ponovo učinimo najboljim na svijetu", poručio je Carlo Ancelotti nakon preuzimanja Reala. 

Potpuno iznenada Ancelotti je po drugi put u karijeri sjeo na klupu Real Madrida. Nakon odlične sezone u Evertonu Italijan nije mogao reći "ne" Florentinu Perezu.

Pred trofejnim stručnjakom je dosta posla jer se za razliku od prije prije sedam godina ekipa Los Blancosa promijenila, a tek i treba da se promijeni.

Madridski AS je već objavio kako bi u novoj sezoni trebao izgledati Ancelottijev tim uz nekoliko iznenađenja u prvoj postavi. Dok potencijalna pojačanja tek trebaju stići.

Za razliku od prvog mandata Ancelotti neće imati na raspolaganju dvojicu glavnih igrača. Cristiano Ronaldo je u Juventusu, dok Sergiju Ramosu ističe ugovo i već se sprema za odlazak.

Svakako najveće iznenađenje predstavlja povratak Garetha Balea s kojim Ancelotti očigledno zna raditi, dok bi mjesto startera trebao igrati i Martin Odegaard nakon niz uspješnih posudbi.

U stratnoj postavi igrat će i David Alaba s kojim se italijanski trener već ranije upoznao dok je bio trener Bayerna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Stratna postava za sada izgleda ovako: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Modrić, Kroos, Odegaard - Bale - Benzema, Hazard.

Ancelotti je u prvom mandatu s Realom osvojio Ligu prvaka, Kup kralja, evropski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. U međuvremenu osim u Bayernu i Evertonu radio je i u Napoliju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.