Foto - EPA

Francuski klub kontaktirao Jorgea Mendesa

AS: Ronaldo počeo pregovore sa PSG-om

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo navodno je započeo pregovore o prelasku u PSG.

Kako tvrdi ugledni španski list AS, rukovodstvo PSG-a kontaktiralo je Ronadovog menadžera Jorgea Mendesa i pokušat će da Portugalca angažuju u ljetnom prijelaznom roku.

Ronaldo je ugovorom za Juventus vezan do ljeta naredne godine. Italijanski mediji navode da novi trener Stare dame Massimiliano Allegri ne računa na njegove usluge i dao je 'zeleno svjetlo' za njegovu prodaju.

AS u svom današnjem izdanju potvrđuje pisanja italijanskih medija. Navode da je Ronaldo na izlaznim vratima Juventusa i da su pregovori sa Jorgeom Mendesom već počeli.

Treba svakako istaći da francuski viceprvak još uvijek nije kontaktirao Juve za Ronalda, a Bianconeri su spremni da prvu zvijezdu tima prodaju za 30 miliona eura.

PSG je spreman da pregovara i o mogućim zamjenama i navodi se kako su spremni ponuditi Maura Icardija u zamjenu za Cristiana.

Ronaldo se osim sa PSG-om povezuje još sa Manchester Unitedom, a Tuttosport navodi kako je Juventus zainteresovan za razmjenu sa Crvenim đavolima.

Italijanski velikan bi rado u svojim redovima vidio Paula Pogbu, ali i nizozemskog veznjaka Donnyja van de Beeka koji se nije naigrao na Old Traffordu.

Interesantno će biti ovo ljeto kada je u pitanju karijera Cristiana Ronalda i po svemu sudeći, on bi mogao napustiti Torino nakon tri godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Legendarni Portugalac protekle sezone je bio najbolji strijelac Serije A, no dosta je bilo utakmica u kojima nije blistao na terenu.

Ronaldo je član Juventusa postao 2018. godine, a u prethodne tri sezone odigrao je 133 utakmice za Bianconere i zabio je 101 pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti