Nema više klupe? Pjanić je već rekao ''da'', ali je transfer izvodiv samo pod jednim uslovom

Obavljeno niz telefonskih razgovora

Nema više klupe? Pjanić je već rekao ''da'', ali je transfer izvodiv samo pod jednim uslovom

Admin Čaušević

Italijanski i španski mediji proteklih dana konstantno pišu o Miralemu Pjaniću kao da se takmiče ko će prvi objaviti neku novu informaciju. 

Pjanićeva prva sezona u Barceloni bi ujedno mogla biti i posljednja. Ronald Koeman ostaje, to znači da se za bh. reprezentativca neće ništa promijeniti pa bi odlazak bio možda i najbolje rješenje.

Veliki zaokret napravljen je prije nekoliko sedmica kada je Massimiliano Allegri imenovan za novog trenera Juventusa. Povrtakom trofejnom stručnjaka odmah se počelo špekulisati i o novoj avanturi Pjanića među Bianconerima.

Dok je bio trener Juventusa Pjanić je bio jedan od najlojanijih Allegrijevih "vojnika" kako na terenu, tako i u svlačionici. Proteklih dana su obavili i nekoliko telefonskih razgovora.

Gazzetta dello Sport navodi da je Pjanić već rekao ''da'' povratku, ali transfer neće biti jednostavan pošto se može realizovati pod samo jednim uslovom.

Detaljnije o tome je pisao Corriere dello Sport koji navodi da Mire u Juventus može samo doći kroz posudbu što uopšte nije jednostavno.

Oglasi

Barca ima finansijskih problema i želi unovčiti Pjanića, dok s druge strane i u Juventusu situacija nije puno bolja te Stara dama gleda da prođe što jeftinije.

Katalonci u Juventusu imaju nekoliko interesantnih igrača. Najzanimljiviji je svakako Matthijs De Ligt, ali Bianconeri su ni pod koju cijenu nemaju namjeru odreći defanzivca kojeg vide kao budućeg kapitena.

Prošlogodišnjom zamjenom Pjanić - Arthur svi su bili na gubitku. Obojica veznjaka su totalno podbacila iz raznih razloga pa je za očekivati da ovaj put Barca i Juve budu značajno oprezniji.

Ranije se pisalo da Barcelona za bh. veznjaka želi minimalno 30 miliona eura. Osim Juventusa prema posljednjim informacijama interes još pokazuju Chelsea i Inter.

O Pjanićevoj budućnosti za Tuttosport govorio je njegov vrlo dobri prijatelj i bivši saigrač Medhi Benatija iz Rome i Juventusa.

"Pjanić Allegrija smatra drugim ocem. Često se čujemo. Neki dan sam ga zezao s pitanjem: 'Mire, jesi li se čuo s ocem?'. S Allegrijem je bio fenomenalan", kazao je Marokanac.

"Allegri je trener koji je najbolje znao koristiti njegov kvalitete. Kako jedan takav igrač može biti spretan poslije ovakve sezone?!"

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mire je iskusan. Na leđima ima preko 500 utakmica i Koeman preferira dečke od 18 godina. Ako imaš Pjanića onda ga stalno koristiš, ali to nije bilo tako i trener mu nije davao previše prostora.

"Pjanić voli Juventus, a i Juventus njega. Nadam se da će se ubrzo vratiti među Bianconere", rekao je Benatia.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
“Obojica veznjaka su totalno podbacila iz raznih razloga pa je za očekivati da ovaj put Barca i Juve budu značajno oprezniji.” Nemoj s.rati života ti. Značajno oprezniji.
3 0
_ZIJAGA_
Je li PREKO NAJ-BROJA? Opet IZVISILO? Nista od toga, dok ELOKVENTNI SERIF ne pogura..
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi