Istekao mu ugovor

Iz FK Sarajevo zvanično potvrdili odlazak Hodžića

Endin Čaušević

Očekuje se da će pojedini bh. premijerligaši napraviti znatne promjene u svom igračkom kadru pred novu sezonu.

Među njima je i FK Sarajevo koji je sezonu završio s osvajanjem Kupa BiH, ali nisu uspjeli da odbrane titulu prvaka naše zemlje.

Očekuje se da će neki od igrača napustiti Koševo ovog ljeta, a među prvima koji je to uradio je desni bek Dušan Hodžić.

Hodžić je u Sarajevo stigao prije pet godina iz radnika iz Bijeljine, a jednu sezonu proveo je na posudbi u Čeliku.

Međutim, nakon što mu je istekao ugovor odlučio je da napusti klub što je Sarajevo danas zvanično potvrdilo.

"Dvadesetsedmogodišnji bek, Dušan Hodžić, istekom važećeg ugovora okončao je saradnju sa FK Sarajevo. U proteklih pet godina u dresu Sarajeva upisao je 111 nastupa postigavši dva pogotka", navodi se u saopštenju i dodaje.

"Fudbalski klub Sarajevo ovim putem se zahvaljuje Dušanu na doprinosu na terenu i svim zajednički ostvarenim uspjesima, uz najljepše želje u nastavku karijere".

Također, Hodžić se još jučer oprostio od bordo kluba na društvenim mrežama čime je potvrdio svoj odlazak.

"Oproštaj od FK Sarajevo u kojem sam proveo pet nevjerovatnih godina, na ovaj način mi je jedan od najtežih momenata u karijeri", rečenica je kojom je Hodžić započeo oproštaj od Sarajeva u objavi na Instagramu.

"Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za Bordo dres, a nezaboravni momenti sa naših Evropskih takmičenja i podizanje svih titula ostat će mi omiljene uspomene u životu."

"Zahvalan sam svim ljudima iz kluba, što su mi pružili priliku da budem i ja dio Bordo priče, trenerima na predanom radu, saigračima koji nisu samo sjajni fudbaleri, nego i sjajni prijatelji."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zahvalan sam i navijačima koji su svaku utakmicu bili tu za nas, i koji nikada nisu prestali vjerovati da možemo svi zajedno napraviti zavidne rezultate."

"Svojim prijateljima i saigračima želim sreću u narednim izazovima, jer sam uvjeren da imamo i dalje sjajnu ekipu koja će da pravi još mnogo historijskih uspjeha."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.