Foto - Instagram

Alex Song počeo karijeru u građevini

Bivši igrač Arsenala i Barcelone uživa u novom poslu: Biznis mu cvjeta

Midhat Šljivak

Nekadašnji fudbaler Arsenala i Barcelone Alex Song (33) i dalje je aktivan fudbaler.

Ovaj 33-godišnji vezni fudbaler trenutno nastupa za ekipu Arta/Solar7 iz Džibutija i naravno, tamo je prva zvijezda tima.

Međutim, ozbiljna fudbalska karijera odavno je iza Songa koji je u najboljim godinama doslovno završio profesionalnu karijeru.

Kraj je stigao u švicarskom Sionu gdje je odigrao posljednje jake utakmice i potom se vratio u rodni Kamerun.

Tokom karijere Song je zaradio poprilično veliki novac. Kao i većina  afričkih fudbalera on voli da uživa u luksuzu, ali je i jedan dio odvojio za ulaganje u biznis.

Tako je Song i rodnom gradu Douali pokrenuo građevinsku kompaniju i posao mu očigledno ide jako dobro.

Često se Alex na društvenim mrežama pohvali uspješnim radom svoje kompanije i mora se priznati da radi zaista odličan posao.

Song je jedine trofeje u karijeri osvojio sa Barcelonom 2013. godine kada je osvojio La Ligu i španski Superkup.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.