Foto - EPA

Pregovori počeli

Na pomolu razmjena Juventusa i Arsenala

Midhat Šljivak

Juventus i Arsenal navodno su počeli pregovore o razmjeni fudbalera.

Torinski velikan ima namjeru da se riješi velškog veznjaka Aarona Ramseyja, a njegov bivši tim Arsenal zainteresovan je za njegove usluge.

Klubovi su počeli pregovore o realizaciji transfera, a u zamjenu za Ramseyja Topnici su umjesto novca spremni ponuditi španskog defanzivca Hectora Bellerina.

Bellerin se i ranije povezivao sa Juventusom. Ipak, do transfera nikad nije došlo, ali bi od naredne sezone ovaj 26-godišnji desni bek mogao obući dres tima iz Torina.

Aaron Ramsey je protekle dvije sezone igrao za Juventus. Nije se previše proslavio i njegove igre su za navijače ovog kluba pravo razočarenje.

Velšanin je za Staru damu odigrao ukupno 65 utakmica i zabio je šest golova i osvojio je titulu prvaka 2020. godine.

On je većinu profesionalne karijere proveo u Arsenalu čiji je član bio od 2008. do 2019. godine i odigrao je ukupno 369 utakmica za Topnike.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane Bellerin je već deset godina član londonskog kluba. Odigrao je 239 utakmica za Arsenal, ali čini se kako je došlo vrijeme za rastanak.

Bellerin je karijeru počeo u Barcinoj školi La Masiji, a od 2011. godine je u Engleskoj, gdje je na kraju i počeo profesionalnu karijeru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.