Razočarenje za Seada Kolašinca: Voljeni klub nema novca da ga zadrži
Foto - EPA

Napušta Schalke

Razočarenje za Seada Kolašinca: Voljeni klub nema novca da ga zadrži

M. Šljivak

Bh. fudbaler Sead Kolašinac (27) napušta redove Schalkea i vratit će se ovog ljeta u Arsenal.

Kolašinac je početkom ove godine stigao u tim iz Gelsenkirchena kako bi im pomogao u borbi za ostanak u Bundesligi, no Schalke nije uspio da se izbori i naredne sezone će igrati u 2. Bundesligi.

Postojao je interes da se saradnja između dvije strane nastavi i u 'Cvajti', no Schalke nema novca da bi plaćao Kolašinca i on se vraća u Arsenal.

"Kada sagledamo trenutni budžet i kada znamo sa kakvim izazovima se suočavamo, nije bilo druge mogućnosti", rekao je direktor za sport Schalkea Peter Knabel o odlasku Seada Kolašinca i Klaasa-Jana Huntelaara iz kluba.

Schalke se je jučer zahvalio na svemu ovom dvojcu, a Knabel je dodao:

"Boli nas ova odluka i sa sportske i sa ljudske strane. Morali smo ovo napraviti."

Kolašinac neće ostati ni u Arsenalu. Menadžer Mikel Arteta ne računa na njegove usluge i klub će pokušati da ga proda u ljetnom prijelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nekoliko klubova se povezuje sa bh. defanzivcem, a zainteresovani su turski velikani Fenerbahče i Galatasaray, te rimski Lazio.

Kolašinac je odigrao 18 utakmica za Schalke u protekloj polusezoni, dok je u dresu Arsenala odigrao ukupno 113 utakmica

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Hajde u premier ligu BiH!
5 1
Bhf
Dosao Vedo besplatni da igra pa vam se nije svidjelo,sad bi i Kolasinaca da bude besplatno?Pa ako je spao da igra u drugoj ligi nek okaci kolacke o klin,bolje nego da igra za Shalke koji ce se po svemu sudeci boriti za opstanak u cvajti.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi