Foto - EPA

Nizozemac presretan

Ronald Koeman se oglasio i pozdravio odluku Laporte: Sad sam miran!

Midhat Šljivak

Ronald Koeman će i u narednoj sezoni predvoditi Barcelonu.

Nizozemski stručnjak dobio je povjerenje predsjednika kluba Joana Laporte i on će na klupi katalonskog velikana ostati do juna naredne godine.

Njegov ostanak na klupi jučer je potvrđen, a danas se oglasio i sam Koeman.

Naravno, 58-godišnji nizozemski stručnjak je presretan zbog činjenice da je dobio novu šansu u Barceloni.

"Drago mi je što mogu reći da se moji igrači i stručni štab sad mogu potpuno fokusirati na novu sezonu. Proteklih nekoliko sedmica su bile veoma teške, ali drago mi je što mi je predsjednik dao podršku i sada sam potpuno miran", rekao je Koeman i dodao je:

"Svi u klubu su sad fokusirani na izgradnju pobjedničkog tima i osvajanje trofeja".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koeman je Barcelonu vodio u 54 utakmice ove sezone, a 34 ih je dobio. Devet puta je njegov tim igrao neriješeno i 11 puta je poražen.

Nizozemac je sa katalonskim velikanom protekle sezone osvojio Kup Kralja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.