Tri kluba žele Miralema Pjanića

Napušta Barcelonu

Tri kluba žele Miralema Pjanića

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić će nakon samo godinu dana napustiti Barcelonu.

Pjanić je u katalonski klub stigao prošlog ljeta kao veliko pojačanje iz Juventusa, ali je imao sezonu za zaborav jer se nije baš naigrao kod Ronalda Koemana.

Bh. veznjak je odigrao ukupno 29 mečeva minule sezone, ali je većinom ulazio s klupe za rezervne igrače. U prethodna tri mjeseca u La Ligi je upisao samo dva nastupa što je zaista veoma malo.

Koeman je još na početku sezone stavio Pjanića u drugi plan iako je on došao iz Juventusa kao pojačanje.

Međutim, nizozemski stručnjak odlučio je pružiti šansu nekim drugim igračima, a u prvi plan iskočili su Pedri i Ilaix Moriba. Pjanić se nadao da će Koeman dobiti otkaz i da se može nametnuti novom treneru, ali se to neće desiti.

Predsjednik katalonskog kluba Joan Laporta jučer je potvrdio da Koeman ostaje trener Barcelone i u narednoj sezoni što je gotovo sigurno zapečatilo Pjanićevu sudbinu u ovom klubu.

Oglasi

Jasno je da će Pjanić potražiti novi klub jer ne želi i narednu sezonu da sjedi na klupi, a sigurno je da će imati nekoliko zanimljivih opcija.

Francuski "Le 10 Sport" jutros je objavio da bh. reprezentativac ima tri ponude na stolu i da se očekuje da konačnu odluku donese za nekoliko sedmica nakon što završi svoj odmor.

Navodno, interes za Pjanića pokazali su Juventus, Chelsea i PSG i ovi klubovi će pokušati dovesti bh. veznjaka na posudbu naredne sezone s opcijom da otkupe njegov ugovor.

Prethodnih dana se piše o tome da je Pjanić već u kontaktu s Juventusom i da se želi vratiti u bivši klub, ali konkretnog dogovora još uvijek nema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očito je Pjaniću želja da se vrati u Italiju gdje je igrao devet godina prije odlaska u Španiju. Pjanić je pet godina nastupao za Romu, dok je četiri sezone odigrao u dresu Juventusa.

Juventus je čini se trenutno najkonkretniji što se tiče Pjanića, ali u Barceloni će sačekati i druge ponude prije konačne odluke.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1596132192
Prvi put vidim da neko moze igrati u vise različitih klubova, samo kod sport sport.ba BRAVO MIRE
7 0
atomskimrav
Ako ga ovaj portal ne proda nece niko. Svaki dan ga sele iz kluba u klub.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi