Ponižavanje sa posebnim namjerama: Koemanov potez ostavio Pjanića u nevjerici
Foto - Instagram

Nizozemac nema milosti

Ponižavanje sa posebnim namjerama: Koemanov potez ostavio Pjanića u nevjerici

M. Šljivak

Trener Barcelone Ronald Koeman nije veliki ljubitelj bh. veznjaka Miralema Pjanića.

Bh. veznjak je prošlog ljeta stigao u Barcelonu u razmjeni za Arthura Mela, ali Koeman mu nije ukazivao previše povjerenja.

Pjanić je tako zaista rijetko dobijao šansu za igru. Uglavnom je minutažu sakupljao sa klupe za rezerve i jedan je od igrača koje je klub otpisao za narednu sezonu.

Često je Koeman znao i poniziti bh. veznjaka određenim potezima na samim utakmicama. Vraćao ga je na klupu dok se spremao da uđe u igru, davao je šansu mnogo neiskusnijim igračima u važnim utakmicama i Pjanić je bio veoma izrevoltiran.

Čak je u finišu sezone javno molio Koemana da mu pruži šansu za igru.

"Zamolio bih ga da mi da šansu da odigram dvije ili tri utakmice u kontinuitetu. To je ono što svakom fudbaleru treba. Nastavljam raditi i čekam svoju šansu. Trener daje šansu mladim fudbalerima, to je odlično, ali vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći u bitnim mečevima", rekao je Pjanić i dodao je:

Oglasi

"Došao sam u Barcelonu da osvojim Ligu prvaka. To mi je cilj. Želim pomoći timu da osvoji trofeje. Moj moto je da nikad ne odustajem. Ako ne igram, narednog jutra na treningu radim jače nego ikad i trudim se da trener primjeti da ne odustajem. Nikad nisam stao sa treningom. Covid je uzrokovao da prekinem treninge, a Koeman mi je rekao da budem miran i da ne žurim. Potom mi je bilo veoma teško da se prilagodim. Koeman ne priča previše sa igračima i znam da moram biti spreman kada sam mu potreban."

Međutim, Koeman nije reagovao na ove molbe. Pjanića je nastavio zanemarivati, a bh. veznjak je odlučio sačekati kraj sezone kako bi razgovarao sa trenerom o statusu u ekipi.

Želio je razgovor u četiri oka ali ga nije dobio. Koeman nije želio pričati sa Pjanićem i nakon što je održao kraće obraćanje svim igračima na kraju sezone, razgovora više nije bilo.

Pjanić je tako iz kluba otišao veoma razočaran zbog odnosa trenera prema njemu i već je uvjeren da sa Koemanom saradnje više ne može biti i spreman je da ode.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bh. veznjak bi po svemu sudeći mogao promijeniti klub veoma brzo. Interes za njega je veliki, a povezuje se sa Juventusom, Interom i Chelseajem.

U Barceloni je protekle sezone nastupio 30 puta i nije imao učinka, ali i minutaža mu je bila izuzetno slaba, pa je na terenu proveo samo 1285 minuta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Ne vidi ga trener u svojim zamislima ekipe i tačka kraj .. ni prvi ni zadnji slučaj u svijetu fudbala .. To što je Miralem naš sunarodnjak sad mi trebamo mrziti Koemana ili šta ? .. Šta me ba briga Mire je svakako milioner .. niko ga ne tuče .. šta mu fali .. otići će sad u drugi klub gdje će igrat ako baš toliko želi da igra .. i sve dobro i dalje .. izglabana tema ba odavno Šljivače dragi nc nc nc .. de se malo ..
31 0
Zvornicki
Trener bez rezultata i trofeja glumi neku veličinu, tako je i Baloteli glumio klasu, pa sad u drugoj italijanskoj glumi uzornog momka za ženidbu jer nema više toliko samopuzdanja kad je mislio da je zvijezda.
19 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije