Crnogorke bile bolje

Bh. košarkašice upisale i treći poraz u pripremnim mečevima

Haris Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i treći poraz u prijateljskim mečevima u sklopu prirpema za predstojeći Eurobasket.

Od izabranica Gorana Loje večeras su bolje bile Crnogorke rezultatom 59:45 u utakmici gdje napad nije funkcionisao ni kod jedne ekipe.

Najefikasnija u redovima domaće reprezentacije bila je Božica Mujović sa 13 poena, a Nikolina Babić sa 14 i Marica Gajić sa 11 poena u bh. timu.

Ovome dodajmo da su se Zmajice pred sami početak meča suočile s izostankom kapitenke Milice Deure, koja se razboljela, dok je Irena Vrančić usljed povrede na parketu provela tek osam minuta.

Naše košarkašice sutra očekuje nova utakmica protiv istog rivala, a počinje u 15 sati.

Crna Gora – BiH 59:45

CRNA GORA: Živković, Aleksić 9, Raković 9, Mujović Jakšić 2, Kovačević 3, Jovanović 12, Lazarević 3, Ščepanović, Leković, Drobnjak, , Gatling 8.

BiH: Gajić 11, Gligić, Džombeta 5, Babić 14, Domuzin, N. Delić, Brčaninović 5, Džebo, Vrančić, Marković, Tavić, a. Delić 2, Mišeljić, Hurt 8.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.