Bh. košarkašice poražene od Hrvatske

Prijateljska utakmica

Bh. košarkašice poražene od Hrvatske

Haris Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je prvu kontorlnu utakmicu u sklopu priprema za predstojeći nastup na Eurobasketu.

Izabranice Gorana Loje poražene su od Hrvatske u gostima rezultatom 77:72.

Našim djevojkama je pripalo prvo poluvrijemene, protivnicama iz Hrvatske drugo poluvrijeme, tako da je meč bio u egalu i sitnice su odulčile pobjednika.

Dojkić je kod Hrvatske briljirala sa 25 poena, Gajić je u našoj selekciji postigla 16 poena.

Hrvatska – BiH 77:72 (19:24, 17:18, 25:17, 16:13)

HRVATSKA: Periša, Slonjšak 9, Cvitković 9, Dojkić 25, Miletić 7, Erjavec 3, Mašić 3, Marić, Petrak 7, Premasunac 7, Silov, Tadić 7, Hajdin.

BiH: Gajić 16, Deura 4, Vrančić 2, Tavić 10, Hurt 6, Gligić, Džombeta 9, Babić 13, Domuzin, N. Delić, Brčaninović 8, Džebo 4, Marković.

Top Komentari

dinass
Jos bez Jones
5 0
celikze
Bravo prva utakmica poslije trenaznog dijela nije lose...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije