Kontakt uspostavljen

Velež dovodi Emira Halilovića? · Saznajemo

Midhat Šljivak

Mostarski Velež mogao bi uskoro dobiti još jedno pojačanje.

Nakon Dženana Zajmovića i Tarika Isića, novi član Rođenih mogao bi postati iskusni krilni fudbaler Emir Halilović.

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje, kontakti između Veleža i 31-godišnjeg fudbalera su uspostavljeni i postoji velika mogućnost da pojača Rođene.

Halilović je dobro poznat bh. javnosti. Bio je dio ekipe Sarajeva koja je u sezoni 2018/2019 osvojila duplu krunu i igrao je dosta dobro u timu sa Koševa.

U Bosni i Hecegovini Halilović je još nastupao za banovičku Budućnost i Zvijezdu iz Gradačca, a potom je igrao u Češkoj, Slovačkoj i Austriji.

Od prošle godine je u Turskoj. Nastupao je prvobitno za Boluspor, a sada je član ekipe Bandirmaspora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Protekle sezone Halilović je u Prvoj ligi Turske odigrao 24 utakmica i ima učinak od gola i asistencije.

Podsjetimo, Velež je prošlu sezonu završio na trećem mjestu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i nakon više od tri decenije je ostvario plasman u Evropu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.