Everton želi bh. veznjaka

Konačno stiže ponuda za Pjanića koju u Barceloni nestrpljivo čekaju?

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić će na kraju ove sezone skoro sigurno napustiti Barcelonu.

Pjanić je u katalonski klub stigao prošlog ljeta iz Juventusa kao veliko pojačanje, ali je imao sezonu za zaborav. Bh. veznjak se nije naigrao u dresu Barcelone jer se našao u nemilosti trenera Ronalda Koemana.

Nizozemski stručnjak od samog početka sezone nije vidio Pjanića u svojim planovima zbog čega je bh. reprezentativac većinu nastupa upisao ulaskom s klupe za rezervne igrače.

Na kraju sezone se špekulisalo da će Koeman dobiti otkaz što bi moglo promijeniti Pjanićev status u klubu, ali se to neće desiti. Koeman ostaje u Barceloni i čini se da je jedino rješenje da Pjanić potraži sreću u nekom drugom klubu.

Već desetak dana se uveliko piše o tome gdje bi bh. fudbaler mogao nastaviti svoju karijeru, a najviše se povezivao s Juventusom, Chelseajem i PSG-om.

Međutim, jučer su se pojavile informacije da je Barcelona spremna na dogovor s Napolijem. Katalonci nude Pjanića čelnicima Napolija u zamjenu za Fabiana Ruiza i sada čekaju odgovor s Apenina.

No, jutros su se pojavile i nove špekulacije oko Pjanića. Engleski mediji objavili su da bi Pjanić naredne sezone mogao zaigrati u Premierhipu.

Naime, mediji u Engleskoj objavili su da je interes za Pjanića pokazao Everton što bi za ovaj tim bilo veliko pojačanje. Pjanić bi mogao doći umjesto Toma Daviesa koji se povezuje s odlaskom u Southampton.

Navodno, Everton bi za Pjanića mogao ponuditi oko 25 miliona eura i očekuje se da će to Barcelona prihvatiti jer im je prijeko potreban novac u ovom trenutku.

Katalonci će pokušati sklopiti dogovor s Napolijem kako bi doveli Fabiana Ruiza, ali ukoliko im to ne uspije onda ne bi bilo čudo da počnu pregovore s Evertonom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona i Everton imaju odličan odnos prethodnih godina. Klub s Goodisona uspio je dovesti iz katalonskog kluba Andrea Gomesa, Lucasa Dignea i Yerryja Minu.

Pjanić se trenutno nalazi u Bosni i Hercegovini na odmoru, a početkom narednog mjeseca će put Barcelone gdje će početi pripreme za novu sezonu. Bit će jako zanimljivo vidjeti gdje će na kraju bh. veznjak igrati naredne sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.