Novi hladan tuš za BiH: L'Equipe objavio sastav najboljih igrača koji neće igrati na Euru

Bez bh. reprezentativaca

Novi hladan tuš za BiH: L'Equipe objavio sastav najboljih igrača koji neće igrati na Euru

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala nestrpljvo čekaju petak kada će početi Evropsko prvenstvo utakmicom Turska - Italija.

Poznato je da se Evropsko prvenstvo trebalo igrati još prošle godine, ali je odgođeno zbog pandemije koronavirusa. No, ovog ljeta ćemo uživati u najboljem evropskom fudbalu i sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja.

Nažalost, na smotri najboljih nećemo gledati Bosnu i Hercegovinu koja nije uspjela da se domogne plasmana na Euro iako smo imali šansu to uraditi kroz kvalifikacije i Ligu nacija, ali nismo uspjeli.

Evropsko prvenstvo trajat će tačno mjesec dana, a prvog dana već nas očekuje prava poslastica kada se od 21 sat na Olimpicu u Rimu sastaju reprezentacije Turske i Italije.

U susret početku Eura ugledni L'Equipe odlučio je napraviti najbolji sastav sačinjen od igrača koje ovog ljeta nećemo imati priliku gledati na ovom velikom takmičenju.

Ova ekipa sačinjena je od igrača koji nisu dobili poziv u reprezentaciju koja igra na EP, te igrača čije ekipe nisu uspjele da izbore plasman na završni turnir. Također, ima i nekoliko igrača koji su zbog povreda primorani da propuste EP.

Oglasi

Iako se očekivalo da bi se tu mogao naći barem jedan reprezentativac Bosne i Hercegovine na kraju se to nije desilo. U igri su bili Edin Džeko i Miralem Pjanić, ali za njih nije bilo mjesta u izboru L'Equipea.

Na golu se nalazi Jan Oblak (Slovenija), dok su u odbrani Trent Alexander-Arnold (Engleska), Sergio Ramos (Španija), Virgil van Dijk (Nizozemska) i Theo Hernandez (Francuska).

Jaka konkurencija je i u veznom redu gdje se nalaze Eduardo Camavinga (Francuska) , Sergej Milinković-Savić (Srbija), Dominik Szoboszlai (Mađarska) i Marco Reus (Njemačka).

U napadu nije bilo mjesta za Edina Džeku, a L'Equipe je odlučio da tu uvrsti Zlatana Ibrahimovića (Švedska) i Erlinga Haalanda (Norveška).

Ibrahimović se nakon pet godina vratio u reprezentaciju Švedske i htio je igrati na Evropskom prvenstvu, ali se povrijedio u samom finišu sezone u Seriji A, te se nije našao na spisku za Euro.

Top Komentari

bk123
Realna slika....drugo su naše želje al realnost je nešto drugo
8 0
realista1982
Valjda nam dodje do glave, kako stojimo sto se fudbala tice, trebao biti realni da smo tanki.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi