Vraća se s posudbe

Želi pravu šansu u Realu, pa poručio: "Nikada ne bih igrao za Barcelonu ili Sevillu"

Endin Čaušević

Dani Ceballos se ovog ljeta vraća u Real Madrid nakon što mu je istekla posudba u Arsenalu.

Ceballos je prethodne dvije sezone proveo na posudbi u londonskom klubu, ali Arsenal je nedavno potvrdio da neće otkupiti njegov ugovor od kraljevskog kluba.

Ovaj 24-godišnji veznjak u Real je stigao iz Betisa za 17 miliona eura na ljeto 2017. godine, ali se nije uspio nametnuti Zinedineu Zidaneu.

Ceballos s Kraljevima ima ugovor na još dvije godine i vratit će se u klub ovog ljeta. Ekipu je preuzeo Carlo Ancelotti i sigurno je da se Ceballos nada da bi se situacija za njega mogla promijeniti.

On je prije dolaska u Real Madrid bio na meti Barcelone koja je bila skoro sve dogovorila, ali se na krjau odlučio za Kraljeve.

Ovih dana ponovo se počelo špekulisati u španskoj javnosti da su Barcelona i Sevilla zainteresovani za dovođenje Ceballosa, ali je on jasno dao do znanja Kataloncima da neće doći na Camp Nou, ali ni u Sevillu.

"Volio bih se vratiti u La Ligu gdje se osjećam dosta ugodnije na terenu. Naredna sezona će biti važna za mene i želim da igram što više. Nikada ne bih otišao u Barcelonu ili Sevillu zbog svega što dugujem Real Madridu i Betisu", rekao je Ceballos.

Ceballos ne zamjera ništa Zidaneu i otkrio je da je francuski stručnjak uvijek bio iskren prema njemu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Zidane je uvijek bio iskren prema meni. Kada sma došao rekao mi je da sam igrač za budućnost. Proveo sam dvije godine u Realu trenirajući i naučio sam dosta od velikih igrača što mi je pomoglo. Sada se nadma da ću konačno dobiti pravu šansu", dodao je ovaj veznjak.

Ceballos je u minuloj sezoni u dresu Arsenala odigrao 40 utakmica u svim takmičenjima i uspio je upisati tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.