Khedira otkrio kako mu je Mourinho promijenio život: "Ma, to je je*ena šala..."

Doveo ga u kraljevski klub

Khedira otkrio kako mu je Mourinho promijenio život: "Ma, to je je*ena šala..."

E. Čaušević

Njemački fudbaler Sami Khedira prije nekoliko sedmica potvrdio je da će ovog ljeta završiti svoju igračku karijeru.

Khedira je u minuloj sezoni nastupao u dresu berlinske Herthe i imao je ponudu da produži ugovor na još godinu dana, ali je to odbio i odlučio je da se penzioniše.

Njemački veznjak je u svojoj karijeri imao dosta problema s povredama i jasno je da više nema snage da se nosi s tim i odlučio je da je najbolje da okači kopačke o kllin.

Khedira je imao zaista odličnu karijeru u kojoj je osvojio skoro sve što je mogao. S Real Madridom je bio na vrhu Evrope, dok je s reprezentacijom Njemačke 2014. godine osvojio Svjetsko prvenstvo.

Također, odličan je bio i u Juventusu s kojim je uspio da osvoji desetak titula što je zaista impresivna karijera.

U intervjuu za madridsku Marcu ovaj iskusni fudbaler prisjetio se najzanimljivih stvari iz svoje karijere.

Oglasi

Khedira je na ljeto 2010. godine stigao u Real Madrid iz Stuttgarta za 14 miliona eura što je bio odličan transfer. Njegov dolazak tražio je Jose Mourinho, a on je objasnio šta se dešavalo tog ljeta.

"Sjećam se fantastično šta se dešavalo tog ljeta. Španci su nas izbacili s Mundijala u Južnoj Africi i bio sam tužan zbog toga. Svi smo bili tužni jer je ta generacija zaslužila da igra u finalu. Bio sam baš neraspoložen tih dana, a onda je mobitel zazvonio", priča Khedira i nastavlja.

"Agent mi je rekao 'Sami, želi te Real Madrid i Mourinho će te nazvati'. Prvo što sam rekao bilo je 'Ma, to je je*ena šala, nisam raspoložen za te stvari'. No, agent je bio uporan i samo je ponavljao da je to istina i da idem u Real Madrid".

"Odjednom se sve promijenilo. Bio sam izuzetno nervozan i najviše sam se brinuo što ne pričam dobro engleski. U tom trenutku me nazvao Mourinho i pitao sam ga da se čujemo preko poruka. On se nasmijao i pristao je na to. Rekao mi je da me želi u Realu i da neće odustati dok me ne dovede. Taj razgovor mi je promijenio život. Mourinho je najbolja stvar koja mi se desila".

Khedira se prisjetio i svoje prve sezone u kraljevskom klubu u kojem Real Madrid nije baš bio u najboljem izdanju, te su bili u sjeni nevjerovatne Barcelone.

"Prva godina je bila prepuna neke nervoze i pritiska. El Clasici u prvoj sezoni su bili historijski. Prvi je bio očajan kada smo izgubili sa 5:0, ali nas je to učinilo boljim igračima. Mourinho se brinuo o svima nama i uvijek ću mu biti zahvalan. Te sezone smo bili u igri na svim boljima, ali Barcelona nas je na kraju uspjela nadmašiti zbog čega ostaje veliki žal", rekao je Khedira.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nijemac je u dresu Real Madrida odigrao 161 utakmicu i zabio je devet golova i upisao 13 asistencija. Nakon pet sezona prešao je u Juventus za koji je odigrao 145 mečeva, te je zabio 21 gol i također upisao 13 asistencija. Pored ovih klubova još je igrao za Stuttgart i Herthu.

Što se tiče reprezentacije Njemačke uspio je odigrati 77 utakmica i zabio je sedam pogodaka, a kruna karijere mu je osvajanje Svjetskog prvenstva prije sedam godina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi