Konačno stiže ponuda za Pjanića koju u Barceloni nestrpljivo čekaju?

Everton želi bh. veznjaka

Konačno stiže ponuda za Pjanića koju u Barceloni nestrpljivo čekaju?

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić će na kraju ove sezone skoro sigurno napustiti Barcelonu.

Pjanić je u katalonski klub stigao prošlog ljeta iz Juventusa kao veliko pojačanje, ali je imao sezonu za zaborav. Bh. veznjak se nije naigrao u dresu Barcelone jer se našao u nemilosti trenera Ronalda Koemana.

Nizozemski stručnjak od samog početka sezone nije vidio Pjanića u svojim planovima zbog čega je bh. reprezentativac većinu nastupa upisao ulaskom s klupe za rezervne igrače.

Na kraju sezone se špekulisalo da će Koeman dobiti otkaz što bi moglo promijeniti Pjanićev status u klubu, ali se to neće desiti. Koeman ostaje u Barceloni i čini se da je jedino rješenje da Pjanić potraži sreću u nekom drugom klubu.

Već desetak dana se uveliko piše o tome gdje bi bh. fudbaler mogao nastaviti svoju karijeru, a najviše se povezivao s Juventusom, Chelseajem i PSG-om.

Međutim, jučer su se pojavile informacije da je Barcelona spremna na dogovor s Napolijem. Katalonci nude Pjanića čelnicima Napolija u zamjenu za Fabiana Ruiza i sada čekaju odgovor s Apenina.

Oglasi

No, jutros su se pojavile i nove špekulacije oko Pjanića. Engleski mediji objavili su da bi Pjanić naredne sezone mogao zaigrati u Premierhipu.

Naime, mediji u Engleskoj objavili su da je interes za Pjanića pokazao Everton što bi za ovaj tim bilo veliko pojačanje. Pjanić bi mogao doći umjesto Toma Daviesa koji se povezuje s odlaskom u Southampton.

Navodno, Everton bi za Pjanića mogao ponuditi oko 25 miliona eura i očekuje se da će to Barcelona prihvatiti jer im je prijeko potreban novac u ovom trenutku.

Katalonci će pokušati sklopiti dogovor s Napolijem kako bi doveli Fabiana Ruiza, ali ukoliko im to ne uspije onda ne bi bilo čudo da počnu pregovore s Evertonom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona i Everton imaju odličan odnos prethodnih godina. Klub s Goodisona uspio je dovesti iz katalonskog kluba Andrea Gomesa, Lucasa Dignea i Yerryja Minu.

Pjanić se trenutno nalazi u Bosni i Hercegovini na odmoru, a početkom narednog mjeseca će put Barcelone gdje će početi pripreme za novu sezonu. Bit će jako zanimljivo vidjeti gdje će na kraju bh. veznjak igrati naredne sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

senad222
Pa prije dva,tri dana se ovdje pisalo da se gotovo sigurno vraca u Juve.....i sad cemo ovako danima iz kluba u klub...izgleda da je samo bitno da se nesto objavi popuni praznina na stranici
4 0
Zoilomas
Uzalud pisete gluposti, pita se i on nesta tu.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi