Ponovo u dresu Dinama?

Mandžukić u Zagrebu kupio stan, a sada svi pričaju o senzacionalnom povratku

Endin Čaušević

Hrvatski napadač Mario Mandžukić na kraju ovog mjeseca bit će slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Milanom.

Mandžukić je u Milan stigao početkom ove godine kao slobodan igrač, ali se na San Siru nije baš nametnuo i ostavio neki dobar utisak.

Iskusni napadač je prije dolaska u Milan skoro godinu dana bio bez kluba i bilo je teško očekivati da se može tako brzo vratiti u formu.

On je u drugom dijelu sezone odigrao svega 11 utakmica za Rossonere i nije uspio da se upiše u listu strijelaca.

Čelnici Milana odlučili su da neće produžiti njegov ugovor i Mandžukić će na kraju ovog mjeseca i zvanično biti slobodan igrač.

U hrvatskim medijima jutros su se pojavile iznenađujuće informacije da bi se ovaj 35-godišnji napadač mogao vratiti u Dinamo ovog ljeta.

Ono što je rasplamsalo špekulacije jeste informacija da je Mandžukić kupio stan u centru Zagreba, a mnogi su to shvatili kao najavu njegovog povratka u Hrvatsku.

Njegov agent nije htio da komentariše ove špekulacije, a također i u Dinamu nisu željeli pričati na ovu temu.

Mediji u Hrvatskoj pišu da je teško očekivati da se Mandžukić vrati u Dinamo jer ovaj klub ima na raspolaganju trojicu napadača, a završen je i dolazak Duje Čopa.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Međutim, ukoliko Bruno Petković napusti Maksimir nakon Eura onda nije nemoguće da Dinamo zaista pokuša vratiti Mandžukića. Iskusni napadač ne želi da završi svoju karijeru, a gdje će igrati naredne sezone ostaje nam da vidimo.

Mandžukić je u dresu Dinama igrao dvije sezone s dosta uspjeha, a klub je napustio na ljeto 2012. godine kada je za 13 miliona eura prešao u Wolfsburg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.