Lova do krova: Real Madrid šopinguje na Maksimiru

Dinamov wunderkind seli u Madrid

Lova do krova: Real Madrid šopinguje na Maksimiru

S. Grebović

Ako je suditi po pisanju španskih i hrvatskih medija, Real Madrid je opasno 'zagrizao' za mladog Dinamovog igrača Ivana Šaranića.

Kraljevski klub već dugi niz godina igru gradi na Luki Modriću, a osvajaču Zlatne lopte iz 2018. godine bi se u redovima Reala mogao pridružiti još jedan Hrvat. Riječ je o mladom Ivanu Šaraniću, koji nosi dres juniorske ekipe Dinamo Zagreba.

Real Madrid je spreman za ovog 18-godišnjaka da plati ni manje ni više nego deset miliona eura.

On je ove sezone nastupio i za prvi tim Modrih, upisao je četiri nastupa i zabilježio jednu asistenciju, te ušao je među 20 najmlađih fudbalera ikada u redovima šampiona Hrvatske.

Šaranić igra na poziciji ofanzivnog veznog, pokriva i krilne pozicije, a prošao je i sve kategorije mlađih selekcija hrvatske reprezentacije gdje je na 31 nastupu postigao 8 golova.

Zanimljivo da je Šaranić dugo vremena bio na radaru Barceloninih skauta, ali je sada u igru ušao i njihov najveći rival.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećanja radi, Dinamo je prošle sezone prodao Joška Gvardiola za blizu 19 miliona eura Red Bull Leipzigu, aprethodno je zaradio i ogroman novac od transfera Danija Olma takođe u ovom klubu, gdje uz klauzule transfer dostiže i 30 miliona eura.

Šaranić je samo još jedan od dokaza kvalitetnog rada u mlađim kategorijama na Maksimiru kao i pravilog poslovanja ovog kluba koji je miljama daleko od svih na brdovitom Balkanu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ghast0
Zato je naš wunderkind Tatar završio u bogatoj Arabiji
7 7
Malmi_Suomi
@realno_govoreci možeš da vidiš moje pisanje ovom JADNIKU i našu prepisku gdje mu želim da ima veću platu 5 puta od one koju ima i da sam mu sve najbolje poželio ali... kada se " otvorio" da je ovdje da nervira Bosnje i proziva Alijine balije onda sam mu napisao ono što mislim da zaslužuje.
Ja niti sam Bosnjo niti sam Alijin ****** ja sam totalno APOLITIČANA osoba i ja sam u BiH " OSTALI" jer se ne izjašnjavam po nacionalnom TORU.
I po cijenu ne znam ti kojeg banovanja na državu Bosnu i Hercegovinu ne dam nikome.
Lp
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi