Loše riječi o Mandžukiću: "Za mene je on gotova priča, ne želim o takvima"

Neće u prvaka Turske

Loše riječi o Mandžukiću: "Za mene je on gotova priča, ne želim o takvima"

S. Mlaćo

Turski mediji prenose da je Mario Mandžukić nakon odlaska iz Milana glavna tema turskog prvaka Bešiktaša.

Mandžukić se i ranije povezivao sa ovim klubom, no odlučio se za Milan.

Nije se pokazao, pratile su ga povrede i saradnja neće biti nastavljena.

Predsjednik Bešiktaša Ahmet Nur Cebi očigledno je razočaran ranijim pregovorima sa hrvatskim napadačom.

"Ne želim govoriti o imenima koje smo već spominjali. Za mene je on gotova priča. Pokušavam pronaći neka nova lica. Nije moj stil sastajati se s ponovo s pojedincima čiji stavovi i i stil nama ne odgovaraju", rekao je Cebi na press konferenciji.

Hrvatski napadač u dresu Rossonera odigrao je svega 11 utakmica na kojima je većinom ulazio s klupe, te se nije uspio upisati u listu strijelaca.

Oglasi

Bilo je jasno da Mandžukić na kraju ove sezone neće produžiti ugovor s Milanom jer nije dobio nikakvu ponudu.

Putem Instagrama se oprostio od kluba sa San Sira i na kraju narednog mjeseca će i zvanično biti bez kluba kada će imati šansu da kao slobodan igrač pronađe novi angažman.

"Bilo je zadovoljstvo igrati za Milan. Zahvalan sam klupskom rukovodstvu što su mi dali priliku i i stručnom štabu za prednaom poslu i mojim saigračima koji su ne samo odlični igrači već i sjajna grupa".

"Sretan sam što smo uspjeli vratiti ovaj klub u Ligu prvaka gdje i pripada. Svima u klubu želim sve najbolje u budućnosti", završio je Mandžukić.

Međutim, prije odlaska iz Milana iskusni napadač uspio je još jednom da oduševi fudbalsku javnost u Evropi.

Mandžukić je zbog povreda propustio skoro cijeli finiš sezone i odlučio je da neće primiti platu od Milana jer ju nije zaradio pošteno.

On je odlučio da plate za mart, april i maj donira u humanitarne svrhe čime je još jednom dokazao da ima zaista veliko srce. Ovaj novac će biti doniran klupskom udruženju koje pomaže djeci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi