Naredne sedmice u Zenici će biti pakleno jer će biti obilježen rođendan kluba, a tri dana nakon toga i mirni protesti zbog maćehinskog odnosga prvog čovjeka Zenice i njegovih saradnika prema NK Čelik

Članovi UO NK Čelik najavili rođendan kluba i mirne proteste naredne sedmice

"Dok se javno Fuad Kasumović ne izvini svim građanima Zenice i navijačima mi nemamo o čemu pričati"

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Naredne sedmice u Zenici će biti održana dva velika događaja, kada je u pitanju NK Čelik. Klub s Bilinog polja proslavit će svoj 76 rođendan, dok će tri dana kasnije u centru grada biti održani i mirni protesti navijača, koji su nezadovoljni trenutnom situacijom i maćehinskim odnosom Gradonačelnika i Gradske uprave prema jednom od simbola Zenice.

Nešto više o rođendanu 16.juna i protestima 19. juna kazali su u našem podcastu, ljudi iz Upravnog odbora NK Čelik.

"S obzirom na to da nam se renovira travnjak Bilinog polja, proslavu rođendana morat ćemo održati u centru grada kod robne kuće "Bosanka", očekujemo lijep provod i dan kada ćemo biti svi ponosni. Kada je u pitanju datum protesta tri dana nakon našeg rođendana, to je revolt navijača na sva ova dešavanja i opstrukcije od Gradonačelnika i Gradske uprave. Mnogi simboli Grada su na izdisaju, mi smo čuvari Grada i njegovih simbola i ovom prilikom pozivamo sve navijače i simpatizere NK Čelik jer ovo nije samo borba za Čelik nego je ovo borba za identitete Zenice".

Na prošlim protestima prije pet godina sa šalom oko vrata bio je i aktuelni gradonačelnik, međutim na rođendanu i protestima kluba naredne sedmice nije poželjan

"Da kažemo odmah da Gradonačelnik nije poželjan na rođendanu kluba i na protestima jer on Čelik ne voli i ne doživljava kao svoj. Dok se ne izvine svim građanima Zenice i navijačima Čelika za sve ovo što radi mi nemamo o čemu pričati. U Zenici ne postoji dovoljna jaka opozicija da se suprotstavi tiraniji Fuada Kasumovića. Mi smo promijenili mnoge stvari s mrtve tačke, nakon duga niz godina predstavnici NK Čelik sada su u raznim tijelima NSBiH, Federalnog i NSZDK i tako jačamo NK Čelik, mi smo brend i iz treće lige utičemo na neke stvari u Premijer ligi BiH", kazali su u razgovoru za SportSport.ba predstavnici NK Čelik Denis Mušović i Robert Jonjić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.