Jonjić otkrio koliko je stvarni dug NK Čelik

U podcastu portala SportSport.ba "Moja garaža, moja pravila"

Jonjić otkrio koliko je stvarni dug NK Čelik

H. Zilić

Gosti nove epizode podcasta portala SportSport.ba, "Moja garaža, moja pravila" bili su članovi Upravnog odbora NK Čelik.

U 13. izdanju razgovarali smo s predsjednikom NK Čelik Denisom Mušovićem, te članom Upravnog odbora Robertom Jonjićem.

Ono što mnoge navijače, simpatizere i cijelu bh. javnost interesuje koliki je dug NK Čelik, tu se mnoge cifre spominju, ali koja je ustvari realnost i istina?

"Mi smo u klub ušli sredinom septembra prošle godine, gdje smo zatekli jedan haos, rasulo, koji je ostavio Aydin Olgun iza sebe, kojeg je upravo Fuad Kasumović doveo u NK Čelik i to nikada nije skrivao. Čovjek je doživio debakl u svome poslu i nakon njegovog odlaska mi smo došli i zatekli haos od papirologije, radne zajednice, infrastrukture, dugovanja. Naša misija je bila da do kraja godine napravimo internu reviziju, da kontaktiramo sve povjerioce, bivše igrače, trenere, radnike, ali s ciljem da prikupimo sve informacije oko dugovanja. Mi smo dakle s prvim danom u 2021. godini ušli s dugovanjima otprilike s iznosom od 14.5 miliona KM. Odmah da napomenem da velika većina duga, odnosno 8.8 milona KM otpada na ovaj reprogram poreznog duga, koji se izmiruje svaki mjesec. Taj se iznos razdvaja na glavnicu i kamatu, odnosno glavnicu koja iznosi malo jače od 3.5 miliona KM, te će se ona finansirati na 10 godina u mjesečnim ratama, to je ovo što sam vam govorio da se plaća svaki mjesec. U toj opciji kamata se otpisuje, to je znači da vam se kamata od preko 5 miliona otpisuje. Naša procjena i interna revizija odnosno analiza ukazuje nam da će NK Čelik što s računa što s blagajne 01. januara bilo je 1.5 miliona KM, evo mi smo za pet mjeseci vratili 150.000 KM duga bez ijedne marke od Grada, tako da vam je odgovor na dug Čelika oko 1.3 miliona KM", kazao je Jonjić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Momci dug kluba sveli na 1.3 miliona KM, a sa druge strane fudo ih sabotira na svakom cosku. Momci traze samo ono sto je Čelikovo, a to su poslovni prostori od stadiona, to je 18.5 hiljada maraka i nista vise. Dokaz o kakvom covjeku se radi i sa kakvim namjenama.
5 0
Brazuka
Fudo pusti ovu djecu, nek se igraju zato i jest klub u kantonu
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi