"Gradonačelnik Zenice natjerao nas je da moramo tužiti vlastiti grad što je raritet u svijetu"

Zbog kršenja Sporazuma

"Gradonačelnik Zenice natjerao nas je da moramo tužiti vlastiti grad što je raritet u svijetu"

H. Zilić

Gosti nove epizode podcasta portala SportSport.ba, "Moja garaža, moja pravila" bili su članovi Upravnog odbora NK Čelik. 

U 13 izdanju naše emisije o svim dešavanjima u i oko NK Čelik razgovarali smo s predsjednikom NK Čelik Denisom Mušovićem, te članom Upravnog odbora Robertom Jonjićem.

Dotakli su se i problema oko Sporazuma sa Gradonačelnikom i Gradskom upravom koji se ne poštuje i koji usporava stabilizaciju kluba, odnosno vraćanje dugova, te povratak kluba na mjesto koje mu i pripada.

"Sporazum je takav da Grad Zenica izvršava obaveze prema Poreznoj upravi nakon potpisanog Reprograma s Poreznom upravom, taj dio ide svojim tokom, odnosno taj dio Sporazuma se poštuje, ali druga stavka se ne poštuje, a to je da prihodi od poslovnih prostora na stadionu Bilino polje, koji iznose 18.500 KM mjesečno preusmjerava Čeliku, međutim evo mi smo već zagazili u šesti mjesec, a ni jedne marke nismo dobili, iako je Sporazum jasno preciziran i potpisan da se poštuje od 01. januara ove godine. Mi smo zbog takvog odnosa, iako smo u više navrata upozoravali Gradonačelnika i Gradsku upravu na kraju bili prisiljeni da tužimo Grad Zenica zbog neispunjavanja obaveza iz Sporazuma što je sigurno svojevrsno raritet u svijetu, da klub tuži Grad, ali drugo nam ništa nije preostalo. Sporazum je potpisan tri dana prije Lokalnih izbora u Zenici u novembru prošle godine, ali Gradonačelnik ne poštuje Sporazum i tu je sve jasno i kakvi su njegovi politički motivi bili kada je Sporazum potpisao tri dana prije izbora" ističe Robert Jonjić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Dodu na sud , kazu Fudo plati ,logicno Fudo kaze platicu sve do danasnjeg dana ali od sutra sporazum vise nije validan . Pa vi onda drkajte ćunu placaće te i kiriju na kraju .
2 5
Miki2
Ublehasi plaćenićki pa ko vam dugove vraća iz prethodnog perioda sto su vas u crno zavili...bure bez dna nikada napunit nećeš...
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi