Foto - EPA

Akcija u Osijeku

Uhapšene sudije koje je Zdravko Mamić optužio za korupciju

Midhat Šljivak

U Osijeku je počela akcija hapšenja sudija povezanih sa slučajem Zdravka Mamića, pišu hrvatski mediji.

Nakon što je osuđen na šest i po godina zatvora za izvlačenje novca iz Dinama, Mamić je sudije optužio za korupciju.

Svakodnevno je objavljivao dokaze o korupciji sudija i Tužilaštvo Hrvatske je odlučilo reagovati.

Među optuženima za uzimanje mita je sudija Županijskog suda u Osijeku koji ga je osudio, a među uhapšenim su nezvanično Darko Krušlin, Zvonko Vekić i Ante Kvesić.

Podsjetimo, Zdravko Mamić zajedno sa bratom Zoranom, koji je također optužen za izvlačenje novca iz Dinama već duže vrijeme boravi u BiH.

Zahvaljujući državljanstvu Bosne i Hercegovine, kojeg obojica imaju, Mamići su izbjegli odlazak u zatvor i iz naše zemlje se pokušavaju izboriti za pravdu.

Mamić: BiH je moja prva domovina i isključivo ću ovdje služiti zatvorsku kaznu

Zdravko Mamić je prije nekoliko mjeseci istakao da će zatvorsku kaznu služiti isključivo u BiH.

BiH je nazvao svojom prvom domovinom zbog porijekla roditelja.

"Došao sam bez papira i pomagala, pokušat ću iz glave reći ono što bi vas moglo zanimati. Znam da volite konkretne stvari i obećavam vam to, bit će imena i događaja kakve ste rijetko čuli. Porijeklo mojih roditelja je iz BiH i danas kažem da je BiH moja prva domovina. Iz dva razloga, zbog toga da ću ja služiti zatvorsku kaznu kažem da ću je isključivo služiti ovdje u BiH", rekao je na press konferenciji.

Bit će interesantno vidjeti šta će se nakon ovih hapšenja desiti sa slučajem Mamić, ali nije isključeno da bi se suđenje moglo ponoviti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.