SIPA privela Zorana Mamića
Foto - EPA

Naći će se pred Sudom BiH

SIPA privela Zorana Mamića

M. Šljivak

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su jutros nekadašnjeg trenera zagrebačkog Dinama Zorana Mamića.

Hrvatski stručnjak za kojim je Interpol nedavno raspisao međunarodnu potjernicu priveden je jutros u Međugorju i danas će mu biti održano ročište pred Sudom Bosne i Hercegovine.

Ako se dokaže da Mamić ima validne dokumente o posjedovanju bh. državljanstva, on neće moći biti izručen Hrvatskoj, gdje ga čeka višegodišnja zatvorska kazna.

U slučaju da se ispostavi kako 49-godišnji trener nema bh. dokumente, Hrvatska će imati rok od 40 dana da dostavi dokumentaciju o izručenju.

Mamić je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog davanja mita, neplaćanje poreznih obaveza, te za podjelu novca od transfera Dejana Lovrena.

On je prije nekoliko sedmica stigao u Bosnu i Hercegovinu i najavio je kako želi zatvorsku kaznu odslužiti u našoj zemlji.

Pored Zorana njegov brat Zdravko Mamić je osuđen na šest i po godina zatvora i mora vratiti 52 miliona kuna. Damir Vrbanović je osuđen na tri godine.

Zoran Mamić je po izricanju presude napustio redove zagrebačkog Dinama kojeg je predvodio do najvćećih uspjeha ove sezone.

U zagrebačkom klubu je radio i u periodu od 2013. do 2016. godine, a radio je još u Al Nassru, Al Ainu i Al Hilalu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

celikze
kada hr vrati Jelavica Knezevica i ostale tek tad izruciti ovu dvoicu....sta su nam uradili ovi iz SDA to nije ni milosevic a ni sranjo krivozvaljavi
4 1
Husrefbeg22
Ne treba BiH niposto izruciti bilo kog od brace mamic. Treba ih dovesti u Sarajevo i zastititi. Hrvatska koja cuva na desetine ratnih zlocinaca i ubica nejma nikakvo pravo traziti njihovo izrucenje!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije