Anegdota iz prošlosti

Dan kad je Ronaldo umalo dobio batine: Inatio se i radio što se ne smije, ali se zadnji smijao

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo se značajno promijenio u odnosu na sami početak karijere. 

Ronaldo je u mlađim danima imao potpuno drugačiji život nego što ima sada. Sada je najpopularniji igrač na svijetu i ima veliki autoritet u svlačionici što nije bio slučaj prije 20-ak godina. 

Sjajni Portugalac je svjetsku slavu doživio igrajući za Manchester United, a velike zasluge za sve što je uspio u karijeri nosi Sir Alex Ferguson što portugalski as uopšte ne krije. 

Kada je stigao na Old Trafford glavni u svlačionici su bili neki drugi igrači poput Roya Keana, Ryana Giggsa, Paula Scholesa i drugih legendi Crvenih đavola. 

Upravo se Giggs prisjetio jedne anegdote iz vremena kada je dijelio svlačionicu s Ronaldon. Velšanin se toliko iznervirao da umalo nije pretukao tada mlađahnog saigrača. 

"Ronaldo je pio coca-colu ujutro, za vrijeme doručka. Rekao sam mu da treba prestati, ali on je nastavio po svom..."

"Jednom sam ga uzeo i pribio uz zad i jasno mu poručio da se takve stvari ovdje ne rade. Nakon toga smo otišli na trening..."

"On je na treningu postigao hat-trick i počeo je da galami: 'Ja radim ono što ja hoću, Giggsy!!!", prisjetio se Velšanini u podcastu klupske televizije Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ronaldo i Giggs su svlačionicu dijelili do 2009. godine kada je Portugalac otišao u Real Madrid. Dok je bio član Crvenih đavola osvojio je devet trofeja, a najviše se izdvajaju Liga prvaka i tri titule prvaka Engleske.

Proteklih sedmica dosta se spominje i o povratku 36-godišnjaka u United. Njegov menadžer Jorge Mendes već traži klub, jedna od opcija su i Crveni đavoli, ali Portugalac neće donijeti odluku prije nego što se završi Evropsko prvenstvo. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.