Samo da se zna, ima 36 godina: Ronaldo je opet pomjerio granice "normalnog", ali uzalud

Na meču Španija - Portugal

Samo da se zna, ima 36 godina: Ronaldo je opet pomjerio granice "normalnog", ali uzalud

A. Čaušević

Španija i Portugal su u prijateljskom duelu odigrali 0:0, a Cristiano Ronaldo je s kapitenskom trakom na ruci odigrao kompletan meč za aktuelnog prvaka Evrope. 

Susret s tribina Wanda Metropolitana je pratilo 1.500 gledatelja. Publika nije zaboravila rivalstvo iz vremena dok je CR7 nastupao za Real pa je najpopularniji fudbaler današnjice izviđan prilikom svakog kontakta s loptom.

Sjajni Portugalac je poznat kao neko ko atleta koji najviše pažnje posvećuje svom tijelu i u svakom trenutku želi da bude maksimalno spreman. Zahvaljujući raznim metodoma kako vježbi tako i ishrane povrede je sveo na minimum. 

U 87. minuti utakmice Ronaldo je još jednom uspio da pomjeri granice "normalnog" te zada zadaću mnogo mlađim od sebe, međutim ispostavilo se da je sve bilo uzalud.

Oglasi

Iako ima 36 godina portugalski as je uspio za 10 sekunda da otrči dionicu od svog do protivničkog kaznenog prostora, ali na njegovu žalost nije dobio upotrebljivu loptu da završi akciju. 

Ronaldo je poznat kao izuzetno brz igrač. Svojevremeno, dok je nastupao za Real Madrid kompletan je uspio pretrčati za manje od deset sekundi. Na taj način postigao je veliki broj golova. 

Samo deset nastupa Ronaldu nedostaje kako bi srušio rekordera Ahmeda Hassana, bivšeg egipatskog reprezentativca koji je u nacionalnom timu odigrao 184 utakmice.

Inače, utakmica s Crvenom furijom mu je bila 174. meč u reprezentativnom dresu, pa se tako još više približio svjetskom rekordu po broju utakmica za nacionalni tim.

Ispred Ronalda po ovom parametru je još osam igrača, između ostalog i Sergio Ramos, koji je za Španiju odigrao 180 utakmica.

No, sjajni defanzivac na Evropskom prvenstvu neće moći "podebljati" broj nastupa za reprezentaciju s obzirom da nije uvršten na spisak igrača španske reprezentacije koji će konkurisati za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Ronaldo će za pet dana vjerovatno odigrati i 175 meč za Portugla koji će 09. juna "generalku" za Evropsko prvenstvo odigrati protiv Izraela.

Ukoliko ne bude povrijeđen ili isključen gotovo sigurno će na Evropskom prvenstvu odigrati tri utakmice u grupnoj fazi pa će vjerovatno stići i do 178. meča za nacionalni tim.

Top Komentari

Zoilomas
Kad nedo ostavi srce na terenu za svoju drzavu.
8 1
Manager
Potegao sprint od cca 65 metara ,a ima 36 godina waoo .. pa gledam na yt žene od 100 godina istrče toliko ..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije